Меркел: Тероризмът не дойде с бежанците

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че бежанците не са донесли тероризма в Германия и добави, че ислямът в страната трябва да се практикува като се зачита Конституцията на държавата, предаде агенция Ройтерс.

Повече от един милион души, бягащи от войната и бедността в Близкия крадено от 30думи Изток и Африка, пристигнаха в Германия през миналата година.

Настроенията срещу тях обаче се засилиха, след серия от нападения над мирни граждани миналия месец.

За две от тези атаки се твърди, че са дело на терористичната групировка „Ислямска държава“.

„Феноменът на ислямски тероризъм от ИД не е феномен, който дойде крадено от 30думи при нас заедно с бежанците“, заяви категорично Ангела Меркел. Тя каза, че мнозина са пътували от Германия за Сирия, за да се обучават при джихадистите.

През м. юни крадено от 30думи вътрешният министър на Германия Томас де Мезиер заяви, че още общо 800 души са отишли в Сирия и Ирак. „Тази група ни тревожи от няколко години“, сподели още Меркел, която говори в източната провинция Мекленбург-Предна Померания по време на предизборната кампания на нейните християндемократи преди регионалния вот на 4 септември.

крадено от 30думи

Популярността на Меркел спадна след нападенията, а 52% от германците определят като „лоша“ нейната политика спрямо мигрантите, показват резултатите от анкета, публикувана миналата седмица.

Притокът на мигранти, много от които са мюсюлмани, увеличи подкрепата за антиимигрантски настроената партия Алтернатива за Германия, която се очаква да се представи крадено от 30думи добре на предстоящите избори.

„Ние казахме ясно, че ислям, който работи и живее, спазвайки Конституцията ни … има място в Германия“, каза още Меркел.

Тя добави, че този тип ислям, който не спазва Конситуцията или не зачита правата на жените, няма място в страната.

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bezhancite-ot-siriia/merkel-terorizmyt-ne-dojde-s-bezhancite-6057702

крадено от 30думи
защищено INVITEXT