Турция арестува светски настроени хора и се ислямизира ден след ден

Позиция на ВМРО по повод изявлението на Лютви Местан

Местан очевидно ще продължава да брани Турция. Същата Турция, която арестува светски настроени лица и се ислямизира ден след ден. Явно това ще е и идеологията на новата партия на Местан. Затова и неговите определения „либерално“ и „евроатлантическо“ май трябва да се заменят с „протурско“ и „проосманско“.

Това се посочва в позиция на ВМРО по повод поредните изявления на Лютви Местан. От тях стана ясно, че доскорошният председател на ДПС ще търси ново политическо бъдеще.

В изявлението си Местан каза, че е настъпил руска мина, но  според ВМРО той всъщност е настъпил турска мина, защото именно протурска декларация стана повод за отстраняването му. Когато Местан четеше тази декларация, БСП пък адвокатстваше на Русия. И само ВМРО попита кой всъщност ще брани интересите на България.

Още от 90-та година ВМРО обяви, че създаването на етническата партия ДПС е в интерес на БСП, но не и на България, както и че е в нарушение на Конституцията.

ВМРО е твърдо против това ДПС да си присвоява вота на цели етнически и религиозни групи в обществото ни. Патриотичната формация е против и да се появяват и нови протурски партии, като тази на бившия председател на ДПС. Това е противоконституционно и сега е моментът българската държава да си върне контрола над събитията. Това означава проверки от страна на ДАНС и прокуратурата срещу всеки, който работи срещу интересите на България – независимо дали е политик, мюфтия, дипломат.

–  ВМРО – Българско национално движение