Актьорът Робин Уилямс се самоубил заради грешна диагноза

Неправилно поставена от медиците смъртоносна диагноза на „Краля на комедията“ холивудския актьор Робин Уилямс коства живота му. Публикуването на този факт е голяма сензация за западната преса. Репортери открили, че звездният актьор не е имал болестта на Паркинсон, а диагнозата му се оказала професионална грешка на лекарите.

Според съобщения в медиите, резултатите от аутопсията на тялото на актьора са станали известни едва сега. Техните данни показват, че Робин Уилямс не може да е страдал от болестта на Паркинсон – тежко невродегенеративно заболяване, причиняващо тремор на ръцете, обща скованост и като резултат проблеми с ходенето и други движения, както и заболявания, които в крайна сметка водят до смърт. Тази мрачна диагноза се оказала грешка.

За медицинската грешка съобщиха изданията In Touch и Radar. „Резултатите от аутопсията показват, че за Уилямс едва ли е било възможно да се говори за болестта на Паркинсон. Става дума за различно заболяване – деменция на телцата на Леви „- отбелязват в пресата. Деменцията, за която информира вестникът, е една от формите на старческо слабоумие.

В някои медии смятат, че именно това съобщение за болестта на Паркинсон е повлияло на решението на 63-годишният актьор да се самоубие, което шокира цял Холивуд и много фенове на известния комик. След смъртта на Уилямс бе разкрито, че актьорът е страдал от много тежка депресия, която не можел да преодолее до край, дори и с лечение.

Новината за тежката неизлечима болест вероятно окончателно е пречупила неговия дух. А няколко дни след смъртта на Робин Уилямс, неговата вдовица Сюзън Шнайдер заяви, че актьорът е страдал много защото му е открита болестта на Паркинсон.