Джим Кери нарече губернатора на Калифорния корпоративен фашист

Комикът Джим Кери в своя Twitter разкритикува решението на губернатора на Калифорния Джери Браун да въведе задължителна ваксинация за ученици, наричайки чиновника корпоративен фашист.

„Губернаторът на Калифорния казва „Да“ на отравянето на деца с живак и алуминий, които се съдържат в задължителните ваксини. Този корпоративен фашист трябва да бъде спрян „, – пише актьорът.

Кери добавя, че не се противопоставя на ваксинирането, но  призовава за пълна забрана за използването във ваксините на органометалното съединение на живака, наречено тимерозал.

Според одобрения закон от Браун, от 2016 г. всички ученици в Калифорния в държавните училища трябва да бъдат ваксинирани. Преди това е действаше поправка, даваща възможност да се откаже ваксинация на религиозна основа.

Тимеразол се използва във ваксините за запазване на тяхното качество. Съгласно действащото законодателство на САЩ, съдържанието на веществото в препарати за деца под шест години, не може да надвишава един микрограм. Ограничения за ваксинация за деца над тази възраст в момента няма.

Въпреки споровете по отношение на използването на вредата от тимеразол, проучванията не са потвърдили информацията, че веществото може да бъде токсично при дози, които се използват във ваксините. Не са потвърдени и  слуховете, че може да предизвика аутизъм.