Някой да си спомня?

pyanyyТече епична битка за заветните места в Парламента, които ще обогатят още 240 същества, за които всичко човешко е чуждо. Това го знаем. Но някой да си спомня, че е забранена продажбата на алкохол и цигари на непълнолетни? Едва ли. Снощи на пейката пред блока се бяха събрали десетина момчета и момичета на не повече от 14-15 години…. Тази сутрин след тях бяха останали стотици фасове и 6-7 двулитрови бутилки от бира и 5-6 двестаграмки от водка…..

Някой да се сеща, че е забранено да се кара кола и да се говори по мобилен телефон? Тази сутрин засукана брюнетка така ръкомахаше докато караше джипа си, че леко се покачи на тротоара… Слезе, добре, че нямаше   човек по това време по нейната траектория…..

Някой да си спомня, че България е най – бедната страна в ЕС и въобще в Европа? Кандидат-депутатите коментират как ще Освояват еврофондове и ще повишават благосъстоянието на хората. Само че не казват на кои точно хора. Макар да е ясно, че това няма да са онези, които се изхранват от кофите за боклук. За тях е без значение каква ще е цената на тока – те просто нямат….

Някой да си спомня, че новоизпечените демократи през 1990 г. ни обещаваха да сме  различно богати, а не както по времето на социализма, еднакво бедни… Вижте ги къде са сега тези обещатели. Със сметки в западни банки, децата им учат в  престижни университети, също на Запад. А децата в България научават, че не е имало турско робство, а османско представителство…

Някой да си спомня какво е това демокрация и как може да се използва?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *