НГС „Природата за хората“ публикува спуснати от ПП Зелените опорни точки

На 30 септември 2014 г. ние от  „Природата за хората” получихме e-mail, в който адвокат Свилен Овчаров, председател на Контролния съвет на ПП Зелените, дава наставление и опорни точки как да се държат Зелените по повод инспирирания от тях скандал за проучване на газ с Министерство на околната среда и водите. Съобщението е до двамата съпредседатели Борислав Сандов и Анна Пелова, Андрей Ралев, Петко Цветков и до целия Изпълнителен съвет на партията. Изброените лица в зависимост от ситуацията се представят от партия Зелените, а когато им е изгодно за представители на гражданския сектор от коалицията „За да остане природа в България”. След като проверихме и установихме, че e-mail-ът е автентичен, му даваме гласност, защото цинизмът и нахалството, който лъха от него, трябва да стане достояние, освен на медиите, но и на обикновените граждани. За да се разбере, че ПП Зелените и нейната креатура „За да остане природа в България” не са нищо повече, освен една група ментърджии.

Нахалството и безпардонността, което лъха от този текст, говори за абсолютно самозабравяне в желанието си да се докажат като фактор от последна инстанция в държавата. Наглостта им идва от факта, че администрацията и особено Министерство на околна среда и водите и Министерство на земеделието от години се съобразяват с тях и всичките им капризи, като им предоставят поръчки и участие във всевъзможни бордове и съвети. Целият български бизнес и общините са пропищели от зеления екотерор. Почти няма инвестиционно предложение, което да не е обжалвано и оспорвано от тази групичка, като се започне от тунели, магистрали, фабрики, ски зони, туристически комплекси. Да не говорим за истериите им по повод проучванията за газ и нефт. От текста се вижда, че на тези персони въобще не им пука нито за водата, нито за здравето на Добруджа, а само за жаждата да „хванат повече избиратели”. Да се добутат до заветния процент, за да получат пари, освен от нагласени поръчки и от партийни субсидии. И накрая особено гнусен и отвращаващ е последния абзац, с лъхащата байганьовска тарикатщина, където се обръщат един към друг с „батенце”, „средната класа, батенце, средната класа”.

Надяваме се, че този път дори и подкрепящите ги сайтове Офнюз, Дневник и Медиапул, публикуващи всичките им нелепици и глупости през годините, отразят и този

текст или пък срамежливо ще го пропуснат отново. И дали приближените им Генчовци и Бончовци също ще мълчат. Може би, този път Хоризонт, където обичат да четат анонимки от националния ефир, ще престанат да сервилничат и ще зададат някои друг неудобен въпрос при честите гостувания на Зелените в сутрешните им блокове.

Вече е ясно защо в изследването на Евробарометър българските граждани гледат с най-голямо недоверие от целия Европейски съюз на неправителствените зелени организации. Дано поне сега и администрацията най-накрая разбере и се отърси от порочното влияние на зелените мошеници и освободи бизнеса от тях. Всъщност това е истинското лице на така наречените борци за чиста природа.

С отвращение Приложение, съгласно текста

Prilojenie - e-mail zelenite

02.10.2014 г. НГС „Природата за хората”

Гр. София

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *