Покупко-продажбата на имот причинява повече стрес от загубата на близък човек

pokupka-ili-prodazha-nedvizhimosti-vyzyvaet-bolshij-stress-chem-smert-blizkogo-cheloveka_4567999999999999999999999_0Покачващите се цени, страха от по-високи лихвени проценти и очакващата се следваща вълна на кризата прави закупуването на жилище стресиращо занимание. Така  може би не е изненадващо, че според ново проучване, закупуването на жилище е по- стресиращо от банкрут, развод или дори загубата на близък човек.

Проучването показва, че голям процент от възрастните хора казват, че сделката на недвижим имот е едно от най-неприятните преживявания в съвременния живот. Работата с адвокати и документи, консумиращи седмици време, опасенията,  че  сделката може да се провали по всяко време, както и постоянния тормоз от агенти по недвижими имоти, са по- травматични и от уволнение.

Списъкът на най-стресиращите събития в живота на съвременния човек, оглавява  покупко-продажбата на имот. За времето, в което продаваме имот, стресът може да надхвърли този от загубата на работното място, раждането на дете или планирането на сватба.

Най-тежко при продажбата на недвижим имот, според проучването,  се оказва  комуникацията с адвоката. На второ място с повече от 25% от гласовете е агентът по недвижимите имоти.

Проучването е установило също така, че за хората които продават,  интензивността на стреса е двойна. Според социолози, това идва от необходимостта да се поддържа перфектна чистота в къщата по всяко време и винаги да бъдат готови за появата на потенциални клиенти.

Освен това при продажбата на вашия имот неизбежно се сблъсквате с отхвърляне, което само по себе си също води до стрес, пише Mail Online.

Повече от една четвърт от продавачите, споделят че страдат от недостатъчно внимание от страна на брокера, тъй като те обикновено обръщали повече внимание на продавача, както и на по-скъпите имоти. Опитите да общуват с адвоката си хората също поставят към неприятните необходимости в цялата процедура.

Като причина за провала в сделката всеки седми собственик посочва, незадоволителната работа на брокера. Точно половината от анкетираните са заявили, че са завършили успешно сделката,  когато самите те са продавали.

45% вярват, че техните адвокати или нотариуси са работили небрежно, а седем от всеки десет са били изумени от дългите закъснения и неочаквани поврати по време на сделката.

Управителят на „EstatesDirect“, който поръчал проучването, заявил: „Резултатите показват, колко изтощителен е процесът по покупко-продажбата на недвижим имот, от тях става ясно, че това събитие е едно от най- стресиращите,  с които човек се сблъсква в съвременния живот.“

One thought on “Покупко-продажбата на имот причинява повече стрес от загубата на близък човек

  1. Сериозни са проблемите на западняците.А тук ние имаме само два дребни проблема:
    1.Когато продаваш изведнъж се оказва че имота отдавна не е твой.
    2.След като купиш се появяват още двама собственици с нотариални актове за твоя имот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *