Магнитното поле на земята отслабва 10 пъти по- бързо

originallalllllllllllllllllllllllllllllllllllll (4)Учени от Европейската космическа агенция (ESA) заявиха, че магнитното поле на нашата планета започва да отслабва с изключителна скорост.

Измерванията направени от сателитите „Swarm“, състоящи се от три космически кораба показват, че полето отслабва  10 пъти по- бързо от обичайното.

Магнитното поле на земята е огромен балон, който макар и крадено от 30думи невидим за невъоръжено око, играе важна роля в защитата на земята от безмилостната слънчева радиация.

Магнитното поле на земята съществува защото сърцевината на земята е от огромно желязно ядро, обвито от разтопен метал. Промените на температурата в сърцевината и въртенето на земята раздвижват външната кора, създавайки магнитни силови линии.

Движението крадено от 30думи на разтопения метал е причина, някои от магнитните полета да са подсилени а други отслабени.

Според учени, магнитното поле на земята се простира на 600 000 километра и е постоянен обект на промяна. Въпреки това, учените са озадачени, от това колко бързо се случват тези промени в наши дни.

Преди крадено от 30думи това магнитното поле е отслабвало с 5% на век.
Сега цифрата е 5 на 100 на десетилетие.

В допълнение, данните показват, че най- слабата точка на Земята е в западното полукълбо, докато в други области, включително и в южната част на Индийския океан, се засилва.

Учени от (ЕSА) смятат, че крадено от 30думи отслабването на магнитното поле на земята се дължи на факта, че магнитните полюси на земята са готови да се променят в резултат на измененията в ядрото на земята.

Смята се, че магнитни полета от Северния полюс ще се преместят към Сибир, а от там и по на далече.

Въпреки това, крадено от 30думи такива промени са настъпвали не веднъж в течение на историята, затова учените ни успокояват, че няма за какво да се тревожим. Подобни промени не се случват за миг, а отнемат стотици и може би хиляди години.

Няма доказателства, че промените в земните магнитни полета могат да доведат до апокалипсис. По крадено от 30думи време на последните промени не се е наблюдавало масово измиране или радиационни увреждания, от това могат да пострадат най-много само комуникационните системи.

защищено INVITEXT

Add Comment