Стриктни мерки за сигурност за полетите до САЩ

_76011209_760112081

Охраната по летищата за директните полети до САЩ, както и някои във Великобритания се затяга в отговор на предупрежденията за реална атака в САЩ.

Транспортният секретар Патрик Маклулин потвърди внезапните мерки, които са взети за защита на обществеността.

Въпреки, че няма да се уточни какви стъпки ще бъдат предприети относно сигурността на пътниците, секретарят уверява, че няма да бъдат допълнително затруднени и притеснени пътниците.

Действията на американското правителство са провокирани от съобщение в Щатските медии, че групировки на Ал-Кайда в Сирия и Йемен разработват бомби за самолетна терористична атака.

Секретарят на Министерството на вътрешната сигурност на САЩ Джей Джонсън заяви:

„Ние споделяме нова и актуална информация с нашите чуждестранни партньори-съюзници и се консултираме непрестанно с цялата авиационна индустрия“.
Министерството на вътрешната сигурност на САЩ официално заяви, че взетите мерки са в отговор на реална заплаха, но за сега повече не може да се коментира тъй като ще се навреди на разузнаването и ефективността от взетите мерки.

Според запознати с промените за сигурност, не се очаква да доведат до закъснения на Хийтроу, един от най натоварените центрове за полети до САЩ.

Летищните терминали ще изглеждат нормално, не се очакват проблеми като тези, срещащи се при въвеждането на лимит върху течностите носени на борда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *