Хилъри Клинтън с атака срещу Обама

klintonБившият държавен секретар на САЩ Хилъри Клинтън пусна нова книга. В Съединените щати вярват, че това е първата и стъпка към президентските избори през 2016 година. В книгата си „Труден избор“ Клинтън описва какво се случва в американските коридорите на властта и открито критикува президента Обама.

Клинтън пише, че политиката на Обама към Израел е прекалено твърда и че тя се е съпротивявала на  настойчивите му искания към Израел да замрази строителството на селища. Клинтън е достатъчно внимателна, така че книгата не може да се нарече произраелска, тя също така не забравя да спомене, че  е една от първите в Конгреса, които подкрепиха създаването на палестинска държава.

След това бившата първа дама описва почти всички решения, взети по време на президентството на Обама. Тя  губи първичните избори в  Демократическата партия, но той я назначава на поста държавен секретар. Клинтън не е готова да обяви дали възнамерява да се кандидатира за президент на Съединените щати, но в обществото има усещането, че новата книга бележи началото на кампанията и.

Клинтън говори за международните отношения на Съединените щати. Войната в Ирак, Афганистан, отношенията с Русия, най-належащите проблеми на Близкия изток и травматичните събития по време на мандата и като държавен секретар – убийството на четирима американски дипломати в либийската столица.

В допълнение, Клинтън описва личните си отношения с Обама и нарича първата си среща след избирането на Обама, като „среща между  момче и момиче“.

Клинтън също така заяви, че при вземането на решение за премахването на Осама бин Ладен, тя е един от тези, които настояват за опасната операция.
„Изпитвам голямо уважение към опасенията на Байдън, заради рисковете, свързани с операцията, но стигнах до извода,  че разузнаването доказва убедително, че тези рискове са оправдани“, – казва Клинтън.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *