Русия през март се е отървала от US облигации за 25.8 млрд. долара

dolarРусия през март е намалила инвестициите си в американски съкровищни ??бонове с 25.8 млрд. долара – от 126,2 милиарда долара до 100,4 милиарда долара, свидетелстват публикуваните на  15 май данни на Министерството на финансите на САЩ.

За сравнение в края на месец декември 2013 година. Русия е имала американски държавни облигации за $ 138,6 милиарда.

Русия започва да се отказва от тези книжа от  октомври 2013 година – тогава тя е притежавала такива за 149,9 милиарда  долара, а  през март ускорява отказа си от американски съкровищни ??облигации.

5 thoughts on “Русия през март се е отървала от US облигации за 25.8 млрд. долара

  1. Драги ми Уотсън, отворете си очите..Китай се опитва да откупува дълговете на САЩ като засега е закупил над $2трлн. от целия дълг на САЩ. Китайците хвърлиха око на 8,133 тона злато, което се намира в банки на САЩ и представлява 74,5% от общия обем на златния резерв. Китай иска това злато за сметка на дълга на САЩ. Ако Китай изтегли своя дял от $2трлн. икономиката на САЩ ще рухне. Е то това им е богатството на Американците, а не доларите!

  2. тъй като е без покритие, доларът е вид тоалетна хартия която временно е приета за разплащателно средство Крепи се на арогантната колониално милитаристична на американската политика, която след хеттрика от автоголове които си вкараха със действията си в Украйна , стана ясно че няма бъдеще Съответно и доларът си отива по предназначение. А именно: да бъде отново тоалетна хартия. Предлагам новите долари да ги правят малко по широчки. По удобни ще са и по лесно ще се продават.

  3. Друг плюс които предлагат американските облигации е факта, че те са в долари, парична единица която ще се качва следващите години, до към 2018 г. Oблигациите са били толкова евтини само в един единствен момент. По време на Втората световна война, когато американското правителство отново е натрупало колосален дълг. По сметки на инвеститорите трябва да очакват, че една промяна от 1% на лихвените проценти, ще доведе до 16,2% промяна в цената на облигациите в посока повишение.
    Ха познай на кого са тези анализи, ЕнЮ!

  4. Руснаците много предвидливо започнаха да се отървават от всичко свързано с долари. Откъдето и да го погледна, няма как цената на американските ценни книжа да не падне.

  5. Американските съкровищни бонове представляват краткосрочни ценни книжа на американското правителство, емитирани с падеж от три месеца, шест месеца и една година.

    Съкровищните бонове се издават с дисконт. Доходността от тях е по-ниска от тази на други инструменти на паричния пазар, поради ниския им кредитен риск и висока ликвидност.

    Рашките са закъсали за кеш. Санкциите май почват да действат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *