Bild am Sonntag: Американски наемници участват в наказателната операция на Киев в Славянск

armiaВ наказателната операция, провеждана от властите в Киев в източната част на Украйна, участват около 400 елитни войници от скандално известната американска частна военна компания Academi. Това съобщи германският вестник Bild am Sonntag.

Според вестника, служители от Academi участват в операцията срещу поддръжници на федерализацията близо Славянск. Кой ги е наел,  все още е неизвестно.

Федералната разузнавателна служба на Германия е  информирала за това  на 29 април правителството на Германия, пише вестникът .

Academi (до 2009 г. известна като Blackwater) придоби печална известност по време на войната в Ирак във връзка с убийствата на цивилни граждани от нейни  служители , контрабанда на оръжие и други престъпления.

Представители на народното опълчение, участващи в защитата на Славянск, съобщиха на 2 май , че според данните oт радиопрослушването, в наказателната акция, провеждана от властите в Киев, участват чужденци. На различни радиочестоти опълченците са чули разговори на английски език.

One thought on “Bild am Sonntag: Американски наемници участват в наказателната операция на Киев в Славянск

  1. От другата страна може да се появят китайски наемници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *