„Тлъстите котараци“ – пародия на британските милионери от „The Sunday Times“

На английски език има прекрасен идиом за описване на богатите, които живеят от  дивиденти от инвестиции и не се занимават активно с бизнес. Такива хора се наричат «fat cat» , което буквално означава „тлъста котка“. Авторитетният британски вестник The Sunday Times е  решил да използва алегорията за анонса на специалното си приложение « Rich List» (Рейтинг на богатите), което ще се появи на 18 май.

Идеята за такъв необичаен пиарход е на агенция « Grey London». Всички снимки са на истински охранени котки, които благодарение на модерните цифрови технологии, са „модифицирани“ като британски “ богаташи“.

Точно подбрани бижута, слънчеви очила и „прическа“ помагат точно да се определят пародираните. Образите на сър Ричард Брансън , Сър Елтън Джон и Simon Cowell се оказаха доста разпознаваеми.

fat-cat-1
Може би най-известният представител на това трио е  рок – певецът, композитор и пианист Елтън Джон.  Неговото богатство се оценява на около 265 милиона щатски долара, а  около 1 млрд. долара той е похарчил  за борба със спин и в други благотворителни проекти.

fat-cat-2

Състоянието предприемача Ричард Брансън е доста по-солидно-  около 5 милиарда щатски долара , което е основание да го наричат един от най-богатите хора във Великобритания. Той е основател на корпорацията Virgin Group, финансира няколко големи проекти за подобряване на екологията на нашата планета.

fat-cat-3

Английският телевизионен водещ и продуцент Simon Cowell – е друг богаташ, чието състояние се оценява на 3 милиарда долара. Той е участвал като съдия в такива проекти като « American Idol „, “ Pop Idol „, “ The X Factor UK » и «Britain’s Got Talent» , като е запомнен от британците със своята рязка, но справедлива критика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *