Париж внася полицаи от Китай

policemanТова лято по улиците на Париж ще започнат да патрулират китайски полицаи. Планът, който обяви тази седмица Министерството на вътрешните работи на Франция, предвижда Китай да изпрати френскоговорящи полицаи да патрулират съвместно с френските по тези места във френската столица, където има много туристи от Китай.

Идеята за чуждестранни полицаи по парижките тротоари  може да изглежда странно, но е отговорна един съвсем реален проблем – вълната от престъпления срещу туристи от Източна Азия. Броят на такива инциденти продължава да расте.

Те варират в широки граници – от джебчийство до  прословутата история с 23 китайски туристи, които бяха обрани в  ресторант в близост до летище Шарл де Гол. Престъпниците често избират китайци и японци за  свои жертви , защото за туристите от тези страни се смята, че носят много пари.

Новините за тези обири достигат до Китай, което може  сериозно да навреди на икономиката на Париж. Китайски туристи се нареждат на първо място в света по разходи за пазаруване, а Париж е любимият им европейски град.

 theatlanticcities.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *