2099 г.: Смъртта на Хомо сапиенс

homo sapiensИма една чудесна книга от известния футурист и изобретател Реймънд Курцуейл наречена „Сингулярността е близо“.  Следва да се отбележи , че  въпреки името, е много добра за четене. Авторът  с обичайния си оптимизъм за бъдещето, дава време на  човечеството в сегашния му вид до 2099 г.

След което идва окончателната крадено от 30думи и неотменима смърт  на нашия вид, чието място се заема от нова форма на разумен живот. Като се имат предвид темповете, с които се развиват сегашната наука и технологии, може да се предположи, че предвижданията на автора не изглеждат толкова фантастични . Ако историята на цивилизацията продължи  без някаква форсмажорна  крадено от 30думи стопираща сила, с висока степен на вероятност представените  по-долу предсказания следва да се сбъднат.

2017
Компютърът в общоприетия смисъл на думата ще е изчезващ. Фундаментално нови формфактори ще станат  вездесъщи миниатюрни устройства, които могат да бъдат монтирани в мебели, дрехи, и други подобни.

2018
Паметта на  компютъра ще е сравнима с човешкия мозък. Това ще се влага в  средностатистическа  компютърна конфигурация , която ще струва около хиляда долара.

2020
Единно световно икономическо управление- Световно правителство.

2025
Военни самолети крадено от 30думи и сухопътни превозни средства се  контролират от компютри.

2026
„Летящ автомобил “ – личният въздушен транспорт се превръща в реалност.

2029
Медицински нанороботи, които могат директно да атакува инфекциозни агенти, най-накрая ще премахнат  заплахата от епидемии и биотероризъм. Компютърът ще преминава теста на Тюринг ( процедура, предложена  от английски логик крадено от 30думи Алън Тюринг през 1950 г. и косвено доказваща невъзможността за мислещи машини).

2030
„Download на съзнанието“: подробно сканиране на мозъка прави възможна компютърна емулация на всички процеси в ума на един жив човек. Личният опит на  всеки се записва на  конкретен носител или се предава в реално време през безжични крадено от 30думи мрежи.

Имплантираните в мозъка нанороботи взаимодействат с  неговите клетки , контролирайки  всички сигнали на ЦНС. В резултат – ефект на  триизмерна виртуална реалност се постига без да се свързват периферни устройства. Нанотехнологията позволява да се настройват връзките между невроните . Хората могат свободно да променят своята идентичност, управлявайки способностите си, крадено от 30думи паметта , емоциите и волята. Виртуалната порнография в световния БВП се  увеличава от 0.5% до 10 %.

220px-Raymond_Kurzweil_Fantastic_Voyage2045
„Сингулярност“: осъзнавайки превъзходство си над човека, нова форма на живот – изкуствен интелект – се възпроизвежда без контрол от него и се стреми към  планетарно господство. Известният от научната  фантастика сценарий за крадено от 30думи изтребване на вида хомо сапиенс от роботи няма да бъде реализиран,  поради липсата на ясни граници между човека и машината :

Машините са включени в човешкото тяло на молекулярно ниво, човешкото съзнание е записано в машината.

2099
„Пробуждане на вселената“.  Създаване на компютър,  по-компактен от този от предишното поколение , крадено от 30думи вече не може – достигнат е лимитът на това, което е физически възможно. По-мощна машина сега трябва също да има огромни размери; всяко вещество   вече е суровина за самостоятелно възпроизвеждане на машините ; Земята се превръща в единен суперкомпютър . Човекът умира. Да живее новата разумна форма на живот крадено от 30думи – симбиоза на човек и изкуствения интелект, която започва колонизация на Космоса.

Елън Мъск е готов с плана си за създаване на свръхчовек!

Елън Мъск е готов с плана си за създаване на свръхчовек!

Стана известно, че потресаваща  и огромна статия на тази тема ще се появи на …

Какво ще се случи крадено от 30думи с човек ако падне на неутронна звезда (видео)

Какво ще се случи с човек ако падне на неутронна звезда (видео)

Science Channel показа анимация, която показва падането на човек на неутронна звезда. Скоростта на…

 

крадено от 30думи
защищено INVITEXT

2 thoughts on “2099 г.: Смъртта на Хомо сапиенс

  1. Ха-ха не бой са само нашите ще останат и ще намерят начин и от роботите да крадат.

  2. Съществува опасност роботите да ни завладеят и вместо мечтаното “ единно световно правителство “ да се получи така , че роботите да завладеят властта на планетата Земя .

Post Comment