2099 г.: Смъртта на Хомо сапиенс

homo sapiensИма една чудесна книга от известния футурист и изобретател Реймънд Курцуейл наречена „Сингулярността е близо“.  Следва да се отбележи , че  въпреки името, е много добра за четене. Авторът  с обичайния си оптимизъм за бъдещето, дава време на  човечеството в сегашния му вид до 2099 крадено от 30думи г.

След което идва окончателната и неотменима смърт  на нашия вид, чието място се заема от нова форма на разумен живот. Като се имат предвид темповете, с които се развиват сегашната наука и технологии, може да се предположи, че предвижданията на автора не изглеждат толкова фантастични . Ако историята на крадено от 30думи цивилизацията продължи  без някаква форсмажорна  стопираща сила, с висока степен на вероятност представените  по-долу предсказания следва да се сбъднат.

2017
Компютърът в общоприетия смисъл на думата ще е изчезващ. Фундаментално нови формфактори ще станат  вездесъщи миниатюрни устройства, които могат да бъдат монтирани в мебели, дрехи, и други подобни.

2018
Паметта крадено от 30думи на  компютъра ще е сравнима с човешкия мозък. Това ще се влага в  средностатистическа  компютърна конфигурация , която ще струва около хиляда долара.

2020
Единно световно икономическо управление- Световно правителство.

2025
Военни самолети и сухопътни превозни средства се  контролират от компютри.

2026
„Летящ автомобил “ – личният въздушен транспорт се крадено от 30думи превръща в реалност.

2029
Медицински нанороботи, които могат директно да атакува инфекциозни агенти, най-накрая ще премахнат  заплахата от епидемии и биотероризъм. Компютърът ще преминава теста на Тюринг ( процедура, предложена  от английски логик Алън Тюринг през 1950 г. и косвено доказваща невъзможността за мислещи машини).

2030
„Download на съзнанието“: подробно крадено от 30думи сканиране на мозъка прави възможна компютърна емулация на всички процеси в ума на един жив човек. Личният опит на  всеки се записва на  конкретен носител или се предава в реално време през безжични мрежи.

Имплантираните в мозъка нанороботи взаимодействат с  неговите клетки , контролирайки  всички сигнали на ЦНС. В резултат крадено от 30думи – ефект на  триизмерна виртуална реалност се постига без да се свързват периферни устройства. Нанотехнологията позволява да се настройват връзките между невроните . Хората могат свободно да променят своята идентичност, управлявайки способностите си, паметта , емоциите и волята. Виртуалната порнография в световния БВП се  увеличава от 0.5% до 10 %.

крадено от 30думи

220px-Raymond_Kurzweil_Fantastic_Voyage2045
„Сингулярност“: осъзнавайки превъзходство си над човека, нова форма на живот – изкуствен интелект – се възпроизвежда без контрол от него и се стреми към  планетарно господство. Известният от научната  фантастика сценарий за изтребване на вида хомо сапиенс от роботи няма да бъде реализиран,  поради липсата на ясни граници между крадено от 30думи човека и машината :

Машините са включени в човешкото тяло на молекулярно ниво, човешкото съзнание е записано в машината.

2099
„Пробуждане на вселената“.  Създаване на компютър,  по-компактен от крадено от 30думи този от предишното поколение , вече не може – достигнат е лимитът на това, което е физически възможно. По-мощна машина сега трябва също да има огромни размери; всяко вещество   вече е суровина за самостоятелно възпроизвеждане на машините ; Земята се превръща в единен суперкомпютър . Човекът умира. Да живее крадено от 30думи новата разумна форма на живот – симбиоза на човек и изкуствения интелект, която започва колонизация на Космоса.

Елън Мъск е готов с плана си за създаване на свръхчовек!

Елън Мъск е готов с плана си за създаване на свръхчовек!

Стана известно, че потресаваща  и огромна статия на тази тема ще се появи на …

крадено от 30думи

Какво ще се случи с човек ако падне на неутронна звезда (видео)

Какво ще се случи с човек ако падне на неутронна звезда (видео)

Science Channel показа анимация, която показва падането на човек на неутронна звезда. Скоростта на…

 

крадено от 30думи
защищено INVITEXT

2 thoughts on “2099 г.: Смъртта на Хомо сапиенс

  1. Ха-ха не бой са само нашите ще останат и ще намерят начин и от роботите да крадат.

  2. Кирил

    - Edit

    Съществува опасност роботите да ни завладеят и вместо мечтаното “ единно световно правителство “ да се получи така , че роботите да завладеят властта на планетата Земя .

Add Comment