В Армения конгресмени от САЩ ще участват в церемония в памет на жертвите на арменския геноцид

Американска делегация, водена от председателя на Комисията по външна политика на САЩ в Камарата на представителите Eд Ройс ще  посети Армения , където ще вземе участие в мероприятията за Деня за почитане на паметта жертвите на арменския геноцид от 1915 в Османска  Турция ( 24 Април), съобщи американското издание „Orange County Register.

В имейл Ройс обявява предстоящото посещение в Армения , отбелязвайки : “ Армения e страна, която се опитва да изгради демокрацията и да се развива в  труднo съседство“.  Той отбеляза също, че арменците са преживели първия геноцид на XX век, призовавайки да се помни то.

Както бе отбелязано, в Армения  делегацията на САЩ ще присъства на церемония в памет на жертвите на арменския геноцид – 1,5 милиона арменци –  убити по време на геноцида в Османската империя, започнал на 24 април 1915 г.

Изданието напомня, че „Ройс отдавна подкрепя признаването на геноцида, вярвайки, че неговият отказ от страна Турция не позволява да се случи помирение между двете съседни страни. „

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *