Британците ще влизат в затвора за емоционална жестокост към децата

Родители във Великобритания, обвинени в емоционално насилие към деца, са изправени пред същата заплаха за лишаване от свобода , както и обвиняемите за  липса на грижи към  децата, съобщи Guardian, позовавайки се на  предложената промяна в закона.

Действащото в момента законодателство на Англия и Уелс предвижда наказателно преследване за  възрастен , отговорен за детето, в случай на умишлено насилие срещу  него, изоставяне на дете, за причиняване на страдание или увреждане на здравето. Това законодателство не е било  преразглеждано повече от 80 години и все още се основава на разпоредбите на Закона за подобряване на  законите за бедните от 1868 година .

Предложената промяна в закона криминализира актове за умишлено причиняване на вреда „на физическото, интелектуалното, емоционалното или поведенческо развитие“ на детето, пише Guardian. Съгласно предложението, признатите за виновни родители могат да получат до 10 години затвор, което е максималният срок на наказанието в случаите на липса на грижи за децата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *