Как за 10 минути да се отървем от хъркането

Знаете ли, че причината за хъркането обикновено е подуване на основата на езика, което от своя страна позволява почти със сигурност да се каже, че имате някакви проблеми с черния дроб, а след като се възстанови добрата работа на черния дроб, това може да спре хъркането завинаги .
За черния дроб ще пишем друг път, а сега вижте как бързо да се отървете от хъркането .

Обикновено масажиране на езика, което се нарича и логопедичен масаж, помага за известно време да се отървем от хъркането ( не забравяйте да използвате стерилни ръкавици или измийте добре ръцете си ) .

Какво да направите:

– Отворете уста
– Леко изплезете езика си
– Направете това, което прави лекарят при преглед с дървена пластинка, само че сега с показалец – пъхнете пръста си в устата, и внимателно го поставете върху основата на езика
– С кръгови масажиращи движения го притискайте надолу (към брадичката )
– Можете да също така да започнете масажа от едната му страна и внимателно да масажирате в обратна посока.

Принципът е прост – при подуване на езика, когато масажирате, ще боли малко (настройте силата на натиск до комфортно ниво – лека болка). Просто трябва да продължите да масажирате докато болката отмине. Като премине – увеличавайте натиска до лека болка отново. Повтаряйте, докато вече няма болка.

Това е! Сега можете спокойно да отидете да спите   без да дразните с хъркането си.

Предупреждение! При такъв масаж на езика може да се появи рефлексът за повръщане. В такъв случай трябва постепенно, всеки ден, да масажирате така, че този рефлекс да не се появява – всеки ден да увеличавате дълбочината бавно и постепенно, докато достигнете наистина основата на езика.

по материали на meddaily

Бел. прев. Всички тези съвети всеки може да полза само по своя инициатива. Не препоръчваме нищо, а това е само опознавателен текст.

3 thoughts on “Как за 10 минути да се отървем от хъркането

  1. Само да вметна, че можете да притъпите рефлекса на повръщане със свиване юмрука на лявата ръка като сложите палеца вътре в него. :)

  2. А ние се чудим защо представителките на женския пол не хъркат. :D

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *