Меркел определи действията на Русия в Крим като „анексия“

merkelФедералният канцлер на Германия Ангела Меркел (Angela Merkel) във вторник, 11 март се застъпи за „благоразумни,  но решителни“ действия на Европа в украинската криза. Всичко трябва да бъде направено така , че да не се унищожи политиката на диалог с Русия, предава думите на канцлера агенция ДПА. Преговорите трябва да се провеждат „с необходимата твърдост“ по въпроси, свързани със защитата на европейските ценности.

Анализирайки ситуацията в Крим, Меркел използва думата „анексия“. Според канцлера, действията на Русия са в противоречие с международните стандарти, установени след Втората световна война. Въпросите на кримската криза ще бъдат обсъдени в сряда, 12 март,  във Варшава по време на разговорите на Меркел с полския министър -председател Доналд Туск. Според него, новите санкции на ЕС срещу Русия ще влязат в сила от понеделник, 18 март.

Меркел, от своя страна, смята, че по-нататъшни санкции срещу Русия, напротив, могат да навредят. Важно е, заяви  германският канцлер,  страните от ЕС да са обединени „от Лисабон до Рига“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *