Меркел определи действията на Русия в Крим като „анексия“

merkelФедералният канцлер на Германия Ангела Меркел (Angela Merkel) във вторник, 11 март се застъпи за „благоразумни,  но решителни“ действия на Европа в украинската криза. Всичко трябва да бъде направено така , че да не се унищожи политиката на диалог с Русия, предава думите на канцлера агенция ДПА. Преговорите трябва да крадено от 30думи се провеждат „с необходимата твърдост“ по въпроси, свързани със защитата на европейските ценности.

Анализирайки ситуацията в Крим, Меркел използва думата „анексия“. Според канцлера, действията на Русия са в противоречие с международните стандарти, установени след Втората световна война. Въпросите на кримската криза ще бъдат обсъдени в сряда, 12 март,  във Варшава крадено от 30думи по време на разговорите на Меркел с полския министър -председател Доналд Туск. Според него, новите санкции на ЕС срещу Русия ще влязат в сила от понеделник, 18 март.

Меркел, от своя страна, смята, че по-нататъшни санкции срещу Русия, напротив, могат да навредят. Важно е, заяви  германският канцлер,  страните от ЕС крадено от 30думи да са обединени „от Лисабон до Рига“.

защищено INVITEXT

Add Comment