Наблюдавайки Вселената, астрономите ускоряват нейната гибел

universЗнанието е  сила, или поне така е прието. Само че  според двама американски физици, огромните знания могат по случайност да включат процеса на унищожаване на Вселената.

Научната  теория предполага, че ние, вероятно, приближаваме смъртта на Вселената, като я изучаваме. Lawrence Krauss от Case Western Reserve University в Кливланд , Охайо, крадено от 30думи и колегата му D. Dent твърдят, че заради aстрономите,  процесът на унищожение на Вселената се ускорява през последните две десетилетия. Те вярват, че причината за това е опита за измерване на тъмната енергия – мистериозната сила, която не позволява на галактиките да се сблъскат една с друга.

Изследователите , които крадено от 30думи за първи път предложиха идеята си през 2007 г. твърдят, че продължаването на наблюдението на Вселената може да унищожи всички ни , пише Mail Online.

Тяхната теория се отнася до странните свойства на квантовата физика, които управляват поведението на субатомните частици, а вероятно и на цялата Вселена . Квантовите системи крадено от 30думи могат да „придвижват“ частиците в различни енергийни състояния, в произволен ред , например, когато един радиоактивен атом се разпада .

Някои учени смятат, че квантовите скокове на енергията  може да унищожат целия живот във Вселената по всяко време. Ако колапсът започне, скоростта му няма да надхвърли скоростта на светлината, така крадено от 30думи че ние вероятно ще можем да наблюдаваме процеса.

Според експеримента на Шрьодингер,  котката в кутията , чиято съдба се решава на ниво субатомни  частици, е едновременно жива и мъртва,  докато някой не повдигне капака. Само в този случай ще се види, че котката е или „жива“ или „мъртва“ .

Според крадено от 30думи закона , известен като „квантовият ефект на Зенон“, всеки път когато наблюдаваме или измерваме  нещо на квантово ниво, ние поставяме часовника  на разпада на нула. В пределния случай нестабилната частица в условията на често наблюдение –  може никога да не се разпадне.

Физиците смятат, че наблюдението на тъмната енергия може крадено от 30думи да ускори разпадането на Вселената. Добрата новина е, че ако спрем да я наблюдаваме, Вселената може да се върне в състояние, при което тя ще се разпада много по-бавно .

Същото важи и за формирането на Вселената . Професор Краус заяви наскоро в интервю за списание  Radcliffe, че Вселената е крадено от 30думи възникнала от нищото. Той казва, че ние живеем във Вселената случайно.

“ Отговорът на въпроса, защо нещо съществува, а не нищо, наистина е доста лесен, просто изчакайте, няма да е задълго“ – казва професор Краус .

защищено INVITEXT

Add Comment