Наблюдавайки Вселената, астрономите ускоряват нейната гибел

universЗнанието е  сила, или поне така е прието. Само че  според двама американски физици, огромните знания могат по случайност да включат процеса на унищожаване на Вселената.

Научната  теория предполага, че ние, вероятно, приближаваме смъртта на Вселената, като я изучаваме. Lawrence Krauss от Case Western Reserve крадено от 30думи University в Кливланд , Охайо, и колегата му D. Dent твърдят, че заради aстрономите,  процесът на унищожение на Вселената се ускорява през последните две десетилетия. Те вярват, че причината за това е опита за измерване на тъмната енергия – мистериозната сила, която не позволява на галактиките да се сблъскат една крадено от 30думи с друга.

Изследователите , които за първи път предложиха идеята си през 2007 г. твърдят, че продължаването на наблюдението на Вселената може да унищожи всички ни , пише Mail Online.

Тяхната теория се отнася до странните свойства на квантовата физика, които управляват поведението на субатомните частици, а вероятно и на крадено от 30думи цялата Вселена . Квантовите системи могат да „придвижват“ частиците в различни енергийни състояния, в произволен ред , например, когато един радиоактивен атом се разпада .

Някои учени смятат, крадено от 30думи че квантовите скокове на енергията  може да унищожат целия живот във Вселената по всяко време. Ако колапсът започне, скоростта му няма да надхвърли скоростта на светлината, така че ние вероятно ще можем да наблюдаваме процеса.

Според експеримента на Шрьодингер,  котката в кутията , чиято съдба се решава на ниво субатомни  крадено от 30думи частици, е едновременно жива и мъртва,  докато някой не повдигне капака. Само в този случай ще се види, че котката е или „жива“ или „мъртва“ .

Според закона , известен като „квантовият ефект на Зенон“, всеки път когато наблюдаваме или измерваме  нещо на квантово ниво, ние поставяме часовника  на разпада крадено от 30думи на нула. В пределния случай нестабилната частица в условията на често наблюдение –  може никога да не се разпадне.

Физиците смятат, че наблюдението на тъмната енергия може да ускори разпадането на Вселената. Добрата новина е, че ако спрем да я наблюдаваме, Вселената може да се върне в състояние, при което крадено от 30думи тя ще се разпада много по-бавно .

Същото важи и за формирането на Вселената . Професор Краус заяви наскоро в интервю за списание  Radcliffe, че Вселената е възникнала от нищото. Той казва, че ние живеем във Вселената случайно.

“ Отговорът на въпроса, защо нещо съществува, а не нищо, наистина е крадено от 30думи доста лесен, просто изчакайте, няма да е задълго“ – казва професор Краус .

защищено INVITEXT

Post Comment