Италианка иска от ЦРУ 25 милиона за това, че е издала бин Ладен

Италианката Мери Паче твърди: аз съобщих на  ЦРУ къде се намира Осама бин Ладен. Използвайки нейните данни от американското разузнаване са намерили и ликвидирали  терориста през май 2011 г., уверена е жената.

При това тя уточнява: Бин Ладен не е бил убит от армейците във вилата в Аботабад, а от крадено от 30думи наемници в пещера. Ето защо Паче завежда дело срещу ЦРУ. Тя смята, че  трябва да и се платят 25 милиона щатски долара – обещаната от президента  на САЩ награда.

Maри Паче  в младежките и години е завербувана от  американското разузнаване за да шпионира италианските комунисти. Паче казва, че по-рано тя крадено от 30думи се е срещала лично с бен Ладен, който по време на войната между СССР и Афганистан  е бил служител на ЦРУ.

Отначало жената се обърнала към италианските тайни служби, но нейните думи никой не взел на сериозно. От 2010 г. тя си кореспондира с  ЦРУ.

„На американците им беше удобно крадено от 30думи да  припишат това постижение на себе си и да обявят, че награда няма да има за никой“, – цитира Паче агенция ИТАР-ТАСС.

защищено INVITEXT

Add Comment