В Китай кръстосаха свински с птичи грип

Китайските учени са  произвели  нов грипен вирус. За да направят това те кръстосали  два известни щама – птичи и свински. Експериментът, както казват учените, е успешен, но т защо е било необходимо това – не е ясно.

Стойността на изследването на този хибрид е  съмнителна. Но гаранция, че той няма крадено от 30думи да излезе извън  лабораториите няма – може да се заразят с него, на първо място самите специалисти. Така че сега  китайските вирусолози отнасят много критики от колегите си в други страни.

Всъщност китайските експерти не са първите, които модернизират грипния вирус. Например, през 2011 г. стана известно, че холандските изследователи крадено от 30думи от Erasmus Medical Center в Ротердам неочаквано са подобрили опасния вирус на птичия грип H5N1. Те създали този вид изключително за изследователски цели и за да се гарантира, че вирусът няма да попадане в  атмосферата извън лабораторията.

Изследователите обяснява, че такъв вид вирус не се среща  в природата, но може крадено от 30думи да се използва за изследвания, за да се разбере как да се борят с птичия грип в бъдеще.

Първата зараза на човек с  птичия грип е  регистрирана през 1997 г. в Хонг Конг. Според Световната здравна организация по време на последното огнище на болестта – от 2003 до  2008 г. крадено от 30думи са загинали 227. Последната човешка смърт от птичи грип е регистрирана през 2009 година.

защищено INVITEXT

Add Comment