Чувството за хумор се оказва най-важното качество на мъжа

chuvstvo-yumora-okazalos-glavnym-kachestvom-idealnogo-murrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrzhchiny_45880_0Резултати от проучване, проведено сред 2000 мъже и жени показва, че жените харесват  повече мъжката половина от човечеството, която може да им представи живота от забавната му страна.

Забравете за атрактивния външен вид и парите – жените мечтаят за партньор, който ще бъде в състояние да ги забавлява, пише кореспондент на Mail Online. Тези данни са получени от интервюта на 2000 мъже и жени, които са отговорили на въпроса за най-атрактивен мъж за партньор.

По този начин, по-голямата част от жените (87%) признават, че те мечтаят за мъж, с чувство за хумор, който може да види смешната страна на живота. На второ място по значимост е способността на партньора да осигури финансова независимост – тази позиция  заемат 75%  от изследваните жени.

Следващ в женския списък е интелекта. Ценителка на интелектуалците е всяка седма от десет жени (65%). За изненада на изследователите, високата заплата била най-важна само за 44% от анкетираните жени.

За мъжете, присъствието на чувство за хумор у партньора се оказва на първо място, според 80% от анкетираните.

chuvstvo-yumora-okazalos-glavnym-kachestvom-idealnogo-muzhchuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuiny_45880_1

Но приоритет бил даден и на външния вид. Привлекателният външен вид бил предпочетен от 65% от мъжете участници.

Интелектуалният потенциал у партньора избрали 65% от анкетираните, както и способността за финансова отговорност, избрали всеки 5 от 10 мъже.

По думите на инициатора на проучването Джо Хемингс, най-често жените избират мъже, които знаят как да управляват финанси, тъй като те заемат важно място в плановете им, като например закупуването на жилище и издържането на семейството.

„Но най-важния компонент на всяка успешна връзка са еднаквите ценности на партньорите“ – споменава Хемингс.

Изследователите са установили също, че всеки 6 от 10 двойки са се карали заради пари – почти половината от анкетираните съпрузи споменават прекомерните разходи като основна причина за конфликт. Докато 70% от двойките са предприели съвместни решения за изразходването на финансовите средства.

„По време на обсъждането на финансовата ситуация, много е важно да бъдете честни с партньора си – казва Хемингс.
-Необходимо е да се помни, че контролът на разходите не означава, че сте дребнави или алчни.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *