Каквото и да си мислят борците за правата на жените, на земята има две раси – женска и мъжка

Рей Бредбъри, интервю, 1996 г.:

Мъжкaтa се движи най-вече от играчките и науката, защото единствената цел на мъжете е да се размножават, а междувременно да убиват времето.

Затова винаги трябва да търсят нещо, което да правят със себе си. В допълнение към възпроизводството на потомството, мъжете нямат никакви центрове на Вселената, а жените, напротив, се раждат с тях: те са в състояние да създадат Вселената, да се грижат, хранят и отглеждат.

Ако по времето на „Фаренхайт“ писах за тиранията на мнозинството, сега говоря за тиранията на малцинството.

Пазете се и от двете тези дни! Първите се опитват да ви накарат да правите едни и същи неща всеки ден, вторите ми пишат например, че би било по-добре да обърна повече внимание на правата на жените в Марсиански хроники или да измисля повече черни герои във Вино от Глухарчета.

Моят отговор и на двете сбирки е един и същ: ти си мнозинство или малцинство – върви по дяволите, направо в ада заедно с всички, които се опитват да ми казват какво да правя и как да пиша.

Сега цялото общество е разделено на разнородни малцинства, които всъщност са едни и същи изгарящи книги – изгарят книги, като ги забраняват.

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 30dumi.eu All rights reserved!

Още по темата – във Фейсбук:


© 2023 30dumi.eu All rights reserved!