Шанс има абсолютно всеки…

Обявата гласеше: „Продава се вила на морето, на 3 етажа. С басейн и градина. Цената е $1.“

– Глупости! – измърмори клошарят и изхвърли вестника. Разхождайки се из дворовете в търсене на храна, той видя същата обява и на стената: „Продава се вила на 3 етажа на морето. С басейн и градина. Цената е $1.

– Печатна грешка? — помисли си скитникът и продължи, мрънкайки, нататък. Излизайки на алеята, той забеляза огромен банер: „Продава се вила на брега на морето, 3 етажа. С басейн и градина. Цената е $1.

Клошарят се замисли. Стана му любопитно що за луд може да напише подобно нещо и реши да провери. Нямаше какво да губи освен последния долар в джоба си. Пристигайки на адреса, видя същата вила. Внимателно почука. Вратата отвори красива жена.

– Извинете, аз за обявата. Това не е ли някаква шега?
– Какво говорите! Всичко е точно.
– Говоря за цената: 1 долар? Това вярно ли е?
– Да, 1 долар. При интерес може да разгледате къщата.

Възхитен от видяното, той даде последния си долар и стана собственик на луксозна вила. Но все пак реши да разбере защо е с такава ниска цена? На което жената, усмихвайки се, каза:

-Преди смъртта си съпругът ми посочи в завещанието си, че трябва да продам нашата вила и да прехвърля приходите по сметката на любовницата му. Как да не изпълня последната му воля?! Обявата е в сила от шест месеца и вие сте единственият, който се заинтересува от нея. Всичко добро.“ И тя си тръгна.

Поука: Всеки получава шанс! Просто трябва да повярвате в това, че невъзможното е възможно…!!!

От Интернет.