Гневът и омразата не са противоположности на любовта

Противоположност е безразличието. Когато някой е безразличен към вас, това означава, че любовта е загубена. Ако някой не иска дори да ви се сърди, значи всичко е загубено.

Но обикновено, ако вашата любов ви е ядосана и реагира по-бурно на вашите действия, вие ставате агресивни. Не можете да разберете символичното значение на това. Всъщност вие все още не сте познали собствения си гняв, поради което не можете да разберете гнева на другите.

Вие самият се ядосвате само когато обичате, иначе гняв не би бил необходим. Чрез гнева ти казват, че все още си обичан, че не си им безразличен. Те ви чакат, чакат вашите промени, а сега чакането се превърна в гняв.

Може да не ви се каже това директно, езикът на чувствата не е директен и това днес се превърна в голям проблем, защото не знаете как да разбирате езика на чувствата. А чувствата имат свои изразни средства, те са по-фундаментални, по-реални. И след като осъзнаете собственото си съществуване, ще осъзнаете и съществуването на другите.

И всеки е, от гледна точка на знанието, бездна, в която може да се проникне и която трябва да се познава. И всеки чака някой да проникне дълбоко в него и да усети сърцето му. Но тъй като не сте познали собственото си сърце, не можете да разберете сърцето на друг.

 

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 30dumi.eu All rights reserved!

Още по темата – във Фейсбук:


© 2022 30dumi.eu All rights reserved!