Два пътя водят до безплодните земи на бедността

Два пътя водят до безплодните земи на бедността

Има две програми за бедност, два пътя на съдбата, които могат да бъдат инсталирани от родителите

И двете водят до безплодни земи, пустош и бедност.

Първият е страхът. Да си богат, да живееш в изобилие е опасно! Други ще искат да ти отнемат имуществото и да ви унищожат.

Имахме богат дядо. Той имаше две крави и кон. Всичко му беше отнето, а самият той беше убит.

А богатството е отговорност. Необходимо е да се напрягате по време на работа, необходимо е да пазите имуществото, без да затваряте очите си. Това е тежко бреме. Трябва да платите много за голям апартамент. Да се грижите за колата и също да плащате за бензин, за паркинг, данъци… Богатството е вечно харчене и тревога. Това е опасен бизнес – богатство!

Страхът може да бъде победен. Може да се разбере и осъзнае. Можете да се справите. Страхът е лошо чувство, искате да се отървете от него. А човек може да постигне финансов успех, ако разбере страха си и се отърве от него. Придобийте увереност и смелост.

А има някои неща, с които не можете да се справите. Това е гордостта от бедността. Арогантността на бедността. Тя е здраво вкоренена!

Тези играчки са скъпи. Богатите крадци купуват на техните крадци! А ние сме бедни! Честни сме, затова сме бедни!

„Ние сме бедни, така трябва! Давайте! Трябва да се грижат за нас. Бедните да получават всичко безплатно и без опашка, защото са бедни!

„Ние сме бедни!”, казва арогантно възрастният. Внушавайки моралното си превъзходство.

Той вдъхновява детето, че бедността е заслуга и отличие. Знак на честност. И се вдъхновява от идеята, че бедните трябва да дават всичко и да помагат на другите. Задължително.

И  не учи детето да постига, да се стреми към най-доброто, да печели… Срамно нещо е да се стреми към пари. Това е за крадци и търговци. А ние не сме такива. Усилията за постигане на просперитет – това е срамно!

Тази арогантност на бедността може често да се наблюдава. Омраза и презрение към богатите плюс възхвалата на бедността. Всички богати са долни хора. А бедните всички са добри. Специални. Те са бедни поради честност и висши морални качества.

Въпреки че това не винаги е така. И няма с какво да се похвалят. Това е като да се хвалиш с болест; но и това се случва!

Понякога трябва да поживееш в бедност. И да се задоволяваш с малко. Но на децата трябва да се давате криле на мечтите, крилете на образованието, крилете на вярата в успеха и просперитета. За да положат усилия да се измъкнат от бедността. Както се полага усилия за оздравяване. Болестта е лоша. Здравето е добро. Бедността е лоша. Но можете да се отървете от нея, ако опитате. Ако все още имате резерви от възраст, сила и мотивация.

Но докато човек се гордее с бедността си, наслаждава се на недостига на средства и оскъдица – той поема по пътя на бедността. И той води децата си по него, все по-далеч и по-далеч от просперитета и радостите на живота …

Анна Кирянова

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 30dumi.eu All rights reserved!

Още по темата – във Фейсбук:


© 2022 30dumi.eu All rights reserved!

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм