И руснаците опровергаха влиянието на 5G мрежата върху разпространението на коронавируса

Никакви радиовълни, включително и от 5G мрежата, не могат да допринесат за разпространението на коронавируса.

Това каза в разговор с кореспондента на „Lenta.ru“ професорът, заместник-директор на Националния медицински изследователски център по фтизиопулмонология на Министерството на здравеопазването на Русия Владимир Чуланов.

Коронавирусната инфекция се разпространява чрез въздушни капчици, това е основният път на разпространение. Това се случва, когато микрокапчиците от болен човек, когато говори, кашля или киха, стигат до здрав човек. Вирусът не лети във въздуха и по никакъв начин не остава във въздуха след такива събития като кихане, говорене и т.н. “, каза той.

Специалистът добави, че има и контактен път на инфекция, когато микрокапчиците от заразен човек попадат върху различни повърхности. Ако докоснете тези повърхности и след това докоснете лигавиците и лицето си с немити ръце, също можете да се заразите.

„Но в случая това по никакъв начин няма връзка с радиочестотните вибрации, с които общуваме с вас, било то 5G, 4G или 3G. Това са радиовълни, които по никакъв начин не могат да допринесат за разпространението на вируса“, казва професорът.

Чуланов също така е скептично настроен към информацията за влиянието на радиовълните в диапазона 5G върху разпространението на други заболявания.

„Сигурен съм, че всичко това съответства на класовете за сигурност, включително европейските, затова ми се струва, че обсъждането на тези неща е по-скоро безсмислено“, каза той.

© 2020 30dumi.eu All rights reserved!

Изследване: Слънчевата светлина бързо унищожава коронавируса!

Изследване: Слънчевата светлина бързо унищожава коронавируса!

Американски учени твърдят, че резултатите от експерименти в правителствени лаборатории показват, че коронавирусът не оцелява в условия на висока температура и висока влажност. Слънчевата светлина бързо унищожава вируса, показват експерименти,…

Още по темата – във Фейсбук:


© 2020 30dumi.eu All rights reserved!