Учени: Гъбите са представители на високоразвита извънземна цивилизация!

1-44

Съвременни учени твърдят, че гъбите са представители на високоразвита извънземна цивилизация, изпратена на Земята от извънземна раса.

Оригиналната концепция е разработена от психолога-философ Терънс Маккена.

Маккена посочва, че спорите за гъби са почти идеални за космически пътешествия. Те могат да оцелеят във вакуум и изключително ниски температури;  корпусът на спорите е един от най-плътните материали в природата, до такава степен, че е  подобен на метал; повърхността на спорите отблъсква смъртоносното космическо излъчване.

 Disclose.tv: Това е невероятна идея, че нещо може да се развие така, че  да бъде толкова идеално пригодено за изследване на Вселената.

Ако цивилизацията е достатъчно развита, тогава има голяма вероятност нейните концепции и разбиране за действителността далеч да надминават нашите.

Ако те са напреднали достатъчно в развитието си за да могат да променят цялата си генетична структура, тогава има голяма вероятност те да са мутирали и да са се превърнали в  гъби.

Гъбите са много устойчиви, непретенциозни, практически безсмъртни,  натъпкани са с  невротрансмитери и са в състояние да издържат на космическото излъчване.

Това би било идеалният начин да изследват и колонизират галактиката.

Забележка: Друг плюс, когато мицелът пронизва земята, създава  гигантски мрежи от планетарен мащаб, които покриват целия плодороден слой на земята с трилиони километри  нишки.

Но най-интересното е, че мицелът (мицел), подобно на невронната  мрежа на мозъка, може да проявява това, което може да се счита за разумно.

Вече е доказано, че мицелът може да планира, да събира и използва информация, да разбира мястото си в космоса и, което е особено интересно, може да предава тази информация на своите потомци – части от мицела, отделени от майчината мрежа.

Това е  доказно от професора от университета в Хокайдо – Тошиюки Накагаки, който през 2008 г. публикува в сп. „Nature“ резултатите от своя  експеримент.

Още по темата:

Стивън Хокинг нарече изкуствения интелект „възможно най-голямата грешка в историята на човечеството“

Стивън Хокинг нарече изкуствения интелект „възможно най-голямата грешка в историята на човечеството“

Прочутият британски физик Стивън Хокинг, в статия, вдъхновена от научно-фантастичния филм „Transcendence“ с Джони…