Kурц: Мигрантите не искат да отидат в България и Унгария, а в Германия, Австрия и Швеция

курц

Новият австрийски канцлер Себастиан Курц в интервю за вестник „Билд ам Зонтаг“ призова да се спрат опитите за налагане на квоти за разселване на бежанците и за нови усилия, а   да сe помага на бежанците в страните, от които идват.

Докато беше   външен крадено от 30думи министър, Курц критикуваше  решението на канцлера Ангела Меркел през 2015 г. да приеме над един милион мигранти в страната си. След като пое поста австрийски канцлер, управлявайки в  коалиция с дясната Австрийска партия на свободата, той застана на страната на централноевропейските страни, които се противопоставят на предложението за разселване на крадено от 30думи търсещите убежище в ЕС, което се подкрепя от Германия.

– Принуждаването на страните от ЕС да приемат бежанци не води Европа до напредък. Дискусията няма смисъл. Мигрантите, които отиват в Европа, не искат да ходят в България или Унгария. Те искат да отидат в Германия, Австрия или Швеция – подчерта крадено от 30думи той.

Вместо да полага усилия в една, според него,  неуспешна политика, Курц призова ЕС да подкрепи, „може би с военна сила“, усилията да се окаже  помощ на мигрантите в родните им или в съседните страни.

– Ако това   е невъзможно, те трябва да бъдат подпомагани в безопасни зони на крадено от 30думи техния континент. ЕС трябва да помогне, и може би,  дори да  организира това и да го подкрепи с военна сила – каза австрийският канцлер.

2099 : смъртта на Хомо сапиенс

2099 : смъртта на Хомо сапиенс

Има една чудесна книга от известния футурист и изобретател Реймънд Курцуейл наречена „Сингулярността е…
защищено INVITEXT