Fox News: Американски командоси се готвят да завземат севернокорейските ядрени съоръжения.

11111-16

Според източници сред  чуждестранни военни, в началото на  този месец   въоръжените сили на САЩ са завършили подготовката на специалните части, чиято задача е мълниеносно   проникване в  ядрените  съоръжения в Северна Корея,  с цел да се вземат под контрол всички  оръжия за масово унищожение.

В интернет се появиха снимки на последните учения на тази група, известна като The Black Jack Brigade.  Снимките са направени в лагера „Стенли“ в Корея, където американските военни проведоха ученията  Warrior Strike IX:

мисия-1

Снимката показва обучението на войници с оборудване за нощно виждане, бронирани коли и хеликоптери. На войниците  може да си види и  типичното снаряжение,  предпазващо от радиация и химически вещества, което позволява да се предположат хода и характера  на тяхната мисия:

мисия

Според информационната агенция на Южна Корея Yonhap, която цитира анонимни военни източници, обединените военни учения в Южна Корея и Съединените щати са проектирани   да симулират „проникване в Северна Корея и унищожаване на оръжия за масово унищожение в случай на конфликт.“

Представител на американската армия, разположена в Южна Корея, отказа да коментира за  Fox News.

По време на цялата севернокорейска криза, държавният секретар на САЩ Rex Wayne Tillerson постоянно сдържаше  позицията на „ястребите“ от Пентагона, като  няколко пъти подчерта, че една от основните цели на САЩ в Корея  е да се избегне използването на военна сила. Въпреки това, миналата седмица  Tillerson най-накрая промени становището си, като се съгласи с тактиката, предложена от военните.

Запитан от репортери за евентуален наплив от бежанци от Северна Корея, Tillerson заяви, че бежанците няма да бъдат основният проблем:

 „Най-важното нещо за нас е да гарантираме безопасността на ядрените оръжия, които те вече са разработили. Неприемливо е тези бойни глави да попаднат в грешните ръце. „

Джон Болтън, бивш посланик на САЩ в Обединените нации, напълно се съгласи с тази гледна точка в интервю за Fox News:

1513784287027

„Ние или трябва да направим всичко, което е необходимо с използването на военна сила или да приемем, че Северна Корея ще се  превърне  в център за продажбата на ядрено оръжие. Утре ще продадат ядрени бойни глави на Иран, на следващия ден – на  други страни от третия свят, които имат ядрени амбиции. Ще се стигне до това, че Пхенян ще предлага ядрени заряди на отделни терористични групи. Това не е бъдещето, което очаквам. „

Според южнокорейски източници Ким вече е разбрал посланието и сега  наистина е уплашен. Всичките му публични изяви от началото на декември бяха отменени и всички пътувания той  изпълнява само при изгрев и през нощта, заобиколени от коридор  с  бронирани превозни средства и свои поддръжници.

оригинал

Ким Чен-ун отговори на Тръмп: „Ще укротя лудия старец“

Ким Чен-ун отговори на Тръмп: „Ще укротя лудия старец“

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун заяви по държавната телевизия, че речта на президента…

Пентагонът с план за превантивни атаки срещу 20 обекти в Северна Корея

Пентагонът с план за превантивни атаки срещу 20 обекти в Северна Корея

Цели ще бъдат обекти, от където могат да се изстрелват ракети, военни комплекси  и…