41293245_303

Социалното неравенство в Германия днес , при управлението на Меркел, е същото като в навечерието на Първата световна война. Това е едно от заключенията на представения  в четвъртък, 14 декември,  Доклад за неравенството в света, изготвен от World inequality lab.

Като  отебялзват авторите на изследването, 10% от населението притежава 40% от националния доход в Германия. Това е повече от средното за Европа (37%) и съответства на нивото от 1913 г.

В същото време социалното разслоение  в Германия става все по-изразено: през 1995 г. най-бедната част от германското население е притежавала  25% от националния доход, през 2003 г.  –  само 18%. Най-богатите 10 процента в същото време значително са увеличили богатството си.

В Китай, Русия и САЩ е  още по-зле

Въпреки това, Европа остава регионът с най-ниско равнище на неравенство. Делът на националния доход, който притежават 10 на  сто от хората с най-високи доходи е по-висок в Китай (41%), Русия (46 процента), Съединените щати и Канада (47%) и в Субсахарска Африка, Бразилия и Индия (около 55 процента)..

Районът с най-високо ниво на  неравенство е  Близкият изток – до 10% от най-богатите притежават  61% от националния доход.

по Deutsche Welle

Тръмп: „Политиката на Меркел може да стане край на Европа“

Тръмп: „Политиката на Меркел може да стане край на Европа“

Кандидатът за  президент на САЩ от Републиканската Доналд Тръмп заяви, че германският канцлер Ангела…

Ангела Меркел: „Ислямът не е източник на тероризъм“

Ангела Меркел: „Ислямът не е източник на тероризъм“

„Ислямът не е източник на тероризъм“, заяви германският канцлер Ангела Меркел, пише Deutsche Welle.…

Хелмут Кол осъди Меркел за бежанците и похвали Орбан

Хелмут Кол осъди Меркел за бежанците и похвали Орбан

Бившият германски канцлер Хелмут Кол осъди политиката на Меркел на отворени граници за милионите…