Ангела Меркел: „Ислямът не е източник на тероризъм“

„Ислямът не е източник на тероризъм“, заяви германският канцлер Ангела Меркел, пише Deutsche Welle. Говорейки в събота, 18 февруари, по време на конференцията за сигурност в Мюнхен, тя призова авторитетни представители на исляма да се разграничат от тероризма.

Ръководителят на германското правителство подчерта, че очаква от тях „ясни думи“ за дистанциране на мирния ислям от ислямизма. Освен това, според нейните дум, трябва да се привличат ислямски държави в борбата срещу тероризма.

С днешните предизвикателства не можем да се справяме поотделно, посочи още Меркел. Само в сътрудничество международната общност е в състояние да реши възникналите проблеми, каза тя. Така, важните световни проблеми трябва се решават в сътрудничество със САЩ и Русия, заяви германският лидер.

Отношенията на ЕС с Русия остават трудни, но трябва да се сътрудничи с Москва, за борба срещу тероризма, подчерта Меркел. „Съвместната борба срещу ислямския тероризъм – е тази сфера, в която ние имаме общи интереси и където можем да работим заедно“, – добави тя.

По темата:

Нинова към Лопез: Заради вас се случи Брекзит, заради вас се строят стени. Вие съсипахте прекрасната идея за Европейски съюз като наш общ дом