Умря най-богатата жена в света Лилиан Бетанкур

бетанкурНай-богатата жена в света и наследничка на френската козметична компания L’Oreal, Лилиан Бетанкур, умря на  94-годишна възраст, съобщи в четвъртък дъщеря  й Франсоаз Бетанкур-Майер.

„Лилиан Бетанкур умря вкъщи тази вечер, а на 21 октомври трябваше да навърши 95 години“, се казва в изявлението на Bettancourt-Meyer, крадено от 30думи съобщи канал FMTV. Дъщерята на Bettancourt подчерта също така, че „в този труден момент“,  семейството й подкрепя действащия директор на компанията L’Oreal Jean-Paul Agon и неговия екип по целия свят.

крадено от 30думи

Лилиан Бетанкур е родена в Париж през 1922 година. Тя е съсобственик на основаната от  баща и през 1909 г. компания  L’Oreal. В продължение на много години списание „Форбс“ я включваше в списъка на най-богатите хора в света. Личният капитал на  Bettankur е бил в порядъка на 36 крадено от 30думи до 40 милиарда долара.

Тя активно се занимава с благотворителност и основава  Bettencourt Schueller Foundation за подпомагане и развитие на медицински, културни и хуманитарни проекти. През 2007 г. тя бе изправена пред особеното внимание на медиите, които започнаха да нищят  нейното предполагаемо финансиране на консервативни френски политици, включително френския президент крадено от 30думи Никола Саркози.

защищено INVITEXT