Бойко Борисов: Винаги съм заставал на страната на правото

Винаги съм заставал на страната на правото, така премиерът в оставка Бойко Борисов отговори на въпрос по БНТ дали е до своите бивши и настоящи министри, срещу които има обвинения от прокуратурата. Той подчерта, че многократно е казвал, че министърът единствен отговаря за ставащото в неговото министерство.

„Казвал съм им много пъти – мислете и работете внимателно, защото идва Видовден и ще отговаряте. Има триинстанционен съд, който да каже кой крив, кой прав“, подчерта Борисов и приключи с коментарите по темата.

В последните няколко месеца от министрите в последния кабинет Борисов обвинения бяха повдигнати срещу Петър Москов (за сделката с ваксините) и Николай Ненчев (за ремонта на самолетите МиГ-29 и доставката на облекла за армията). От първото правителство на ГЕРБ проблеми с правосъдието имат бившите министри на финансите и икономиката Симеон Дянков и Трайчо Трайков, заради приватизацията на ЕВН и енергийният министър Делян Добрев, заради АЕЦ Козлодуй.

Борисов посочи, че в реформата на съдебната система България се е водила по Брюксел, като е изпълнено всичко, което от Европа е било поискано. „Всичко, каквото казаха, променихме. Сега съдии и прокурори трябва да направят така, че хората да усетят справедливостта“, каза още Бойко Борисов.

Източник: http://nbox.bg/politics/item/41508-boiko-borisov-vinagi-sam-zastaval-na-stranata-na-pravoto.html