Билдерберг: Интернет идентификация за всеки, глобален данък върху финансите, петрола, полетите и морския транспорт

 
  Въвеждане на идентификация  на потребителите на интернет, за да ги лиши от  анонимност и глобален данък върху финансовите транзакции и въздушните полети – това са част от плановете на кулоарния  Билдербергски клуб , които  днес започва да  обсъжда, е съобщил източник за infowars.com.

Тайната организация  започва  днес годишната си среща в дрезденския хотел  Taschenbergpalais Kempinski.

Според информатора, създаването на виртуален паспорт,  който  потребителите ще трябва да получат, за да могат свободно да ползват много интернет услуги, заема  важно място в дневния ред.

Интернет-ID ще бъде  оправдан с   необходимостта да се гарантира „киберсигурността“, и да се създаде удобен начин за достъп на хората до обществени услуги, но свободата на защитниците на словото се отнасят към  това с дълбоко подозрение, тъй като  би застрашило анонимността в  мрежата и може да се използва за борба с инакомислещите.

Мрежи като  Facebook, YouTube и Twitter също могат да започнат да използват онлайн паспорти, за блокират разрешенията за постове, ако потребителят нарушава условията на споразумението, което би могло да бъде друга очевидна заплаха за свободния поток на информация, която  направи  интернет такъв, какъвто е сега.

Глобалистите са решили да засилят усилията си и за постигане на друга дългосрочна цел – въвеждането на глобална система за данъчно облагане, под егидата на ООН.

Усилията за въвеждане на глобален данък, който Билдрбергите се опитваха да прокарат в миналото, ще се фокусират върху три области – данък върху петрола директно на мястото на добива, допълнителна такса за международни финансови сделки, както и  „зелен“ данък за  въздушния и морския транспорт.

Скандалът с панамските документи също ще се цитира като причина  за въвеждането на глобален данък за големите корпорации, но всички разходи неминуемо ще се плащат само от населението. Първото въплъщение на проекта ще бъде под формата на „глобален орган за данъчно сътрудничество“, която ще бъде под надзора на ООН.

Въвеждането на тези данъци  ще бъде представено на обществеността, като средство за решаване на проблемите на околната среда и за  подпомогане на нуждаещите се страни от третия свят, въпреки че времето ще покаже дали тези причини са достатъчни, за да убедят някого.

Темата за излизането на  Великобритания от Европейския съюз – също е ключов въпрос за обсъждане от членовете на клуба Билдерберг.

По-специално,  ще се разглеждат всички варианти в случай на победа на  привържениците на изхода . Европейският съюз вече е отменял национални референдуми за по-нататъшна политическа интеграция в ЕС, или чрез промяна на името им, или принуждавайки  гражданите да гласуват отново, или като просто игнорира тяхното мнение.

infowars.com

Бел. ред. В срещата на Билдербергите участва и еврокомисар Кристалина Георгиева.