5 хиляди терористи от „Ислямска държава” кръстосват Европа! По всяко време са готови за кървави атентати

Според информация на специалните служби 4 000-5 000 човека от „Ислямска държава” са проникнали в Европа, движат се свободно и по всяко време могат да осъществят атентат. Дошли са по различни канали, основно по бежанските. Това каза в предаването „Лице в лице” по bTV бившият крадено от 30думи директор на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров.

“Това е сериозен проблем за специалните служби във всички европейски държави. Нашите спецслужби трябва да работят с приоритетно внимание по тези въпроси, трябва да бъде проверено дали тези хора са осъществили контакти на наша територия”, заяви ген. Киров.

крадено от 30думи

“Иска ми се да вярвам, че нашите служби в координация с партньорите от ЕС и НАТО поддържат такива контакти, че да могат да обменят бързо разузнавателна информация в реално време”, добави той.

крадено от 30думи

По думите му, „Ислямска държава“ е отслабена след въздушните удари на Русия и САЩ.

“Бяха прекъснати много пътища за износ на петрол, но „Ислямска държава“ не е ликвидирана, продължава да е една силна терористична квазиструктура със силно влияние в света”, посочи бившият шеф на разузнаването.

БЛИЦ

крадено от 30думи
защищено INVITEXT