Обама засне шеговито видео за плановете си за бъдещето (видео)

Американският президент Барак Обама публикува видео, в което разказва в шеговита форма какво смята  да прави след напускането на Белия дом. Видеото е публикувано на официалния канал на администрацията на американския президент в YouTube.

В самото начало на видеото Обама иска  съвет от вицепрезидента Джо Байдън, след което се опитва безуспешно да стане треньор на клуба от NBA „Вашингтон Уизърдс“. На въпроса дали има опит по тази специалност той казва: „Няколко пъти бях треньор на отбора на дъщеря си.“

Също така се опитва да получи права за треньор, но второто му име – Хюсеин – предизвиква подозренията на чиновничката, а удостоверението му за раждане, издадено в Хавай, окончателно я убеждава, че пред нея стои мошеник.

Обама решава да се пробва и в рекламата, казвайки на iPhone на съпругата си Мишел фразата „Obamacare“ (реформа на здравното осигуряване, предприета от президента)  е отлична и наистина работи!“ Само че инсталираният на телефон филтър превръща лицето на Обама в маска на чудовище.

В края президентът иска съвет от бившия председател на Камарата на представителите Джон Бейнър, който съветва Обама да се отнася по-просто към всичко, след което президентът се успокоява и клипът завършва с откъс от новините: дикторът съобщава, че Обама „игрaе вече 347-та си партия голф и всичко е Ок.“

Президентските избори в САЩ ще се проведат на 8-ми ноември, 2016 г, а Обама ще напусне поста си през януари 2017 г.