Р. Кънев: Целите на нашето управление бяха изпълнени в здравеопазването, външните работи и отбраната

Целите на нашето управление бяха изпълнени в здравеопазването, външните работи и отбраната. Това каза съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок и лидер на ДСБ Радан Кънев на национално съвещание на ДСБ, предаде   Агенция „Фокус”.

На събитието присъстваха председатели на общинските и районните организации, регионални координатори, общински съветници, общински и районни кметове, председатели на регионалните изборни щабове, народни представители и членовете на Националното ръководство на ДСБ. Лидерът на партията направи равносметка на управлението на партията през изминалата година.

По думите му, неуспешни са били реформите на публичната администрация, социалните системи, управлението е претърпяло провал и в борбата с мафията и в публичната сфера.

„Надеждата, с която 300 хиляди българи гласуваха беше, че РБ ще бъде достатъчно силен, за да компенсира липсата на воля за реформи“, посочи той и допълни, че РБ е излъгала тази надежда на българските граждани поради липса на политическо единство.

„Ако има тежък провал на управлението това е пълната липса на стратегическа мисъл“, каза Радан Кънев и допълни, че Европейските фондове свършват 2020 година и никой няма идея какво следва за България.