Прокуратурата: Убитият във Враца ученик налагал убийците си с бокс

 Окръжна прокуратура – Враца привлече днес като обвиняеми  Иван Дамянов (на 32 години) и Десислав Дамянов (на 36 години), двамата от гр. Враца – за това, че на 12.01.2016 г. в гр. Враца в съизвършителство помежду си по непредпазливост са причинили смъртта на 18-годишния Т.Й., вследствие на умишлено причинена лека телесна повреда – престъпление по чл. 124 ал.1 във вр. с чл. 20 ал.2 НК.

Двамата са задържани от прокурора до 72 часа и предстои внасяне на искане в Окръжен съд – Враца за вземане на най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

От прокуратурата припомнят, че около 12,55 часа на 12.01.2016г. в централната част на гр. Враца, в близост до Дома на науката и техниката, е възникнал спор между Т.Й. и братята Иван и Десислав Дамянови във връзка със спазване правилата за движение по пътищата. Спорът прераснал в причиняване на побой на 18-годишния Т.Й. от двамата братя, които му нанесли множество удари с ръце.

Разследването до момента е установило, че починалият също е нанасял удари по нападателите си с метален бокс. В резултат на побоя по-късно Т.Й. починал.

Продължават разпитите на свидетели. Назначена е съдебно-медицинска експертиза. Иззети са записи от случилото се, направени от случайни граждани, и за съдържанието им е назначена видео-техническа експертиза.

Разследването продължава.