Bild: Германската полиция е инструктирана да не оповестява престъпленията на мигрантите

След масовите сексуални посегателства срещу жени в Кьолн управлението на полицията в  Германия е получила инструкции от ръководството да не съобщава за престъпленията, извършвани от мигранти, пише  Bild, позовавайки се на високопоставен служител в   правоприлагащите органи във Франкфурт на Майн.

Според изданието инструкциите са били дадени на полицията в Хесен и Северен Рейн-Вестфалия в рамките на закрито заседание.

„Случаите на престъпления извършени от лица с чуждо  гражданство и регистрирани в центровете за бежанци,  ние веднага оставяме настрана. Ръководството е изпратило ясни инструкции да не се дава гласност на такива случаи и да се дава информация само в отговор на преки запитвания от представители на медиите“ – е казал чиновникът.

В Германия  не за  всяко престъпление се съобщава автоматично на медиите, отбелязва Bild,  обаче е изненадващ фактът, че някои дела се  разглеждат  отделно и са с ограничен достъп.

Според Майкъл Шейх, представител на Министерството на вътрешните работи на провинция Хесен, ведомствените  ръководители на пресцентровете са били предупредени, че негативната информация за бежанците може да се използва от десни екстремисти и да се  насочи  срещу тези, които наистина търсят закрила.