Докога ще търпим гаврата с българската история?

Докога ще търпим гаврата с българската история?

Определян за документален филм с автор туркинята Йелда Янат Багджи, „България, моята земя“ пропагандира скандални неверни твърдения за България.

Това е становището на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, историк и доктор по международно право.

България отново е сочена назидателно и несправедливо с пръст. Този път се оказва, че сме били прекомерно жестоки с турското „мнозинство“ у нас. Поне така твърди турският филм, излъчен по „Ал Джазира“ в средата на декември, ден след посещението на турския премиер Давутоглу в България, посочват от патриотичната партия.

Освен поредицата фактологични грешки, филмът е натъпкан и с твърде погрешни внушения. Като например това, че страната ни всъщност упражнява системна дискриминация спрямо Турция, обяснява Каракачанов.

А питането всъщност е обратното: докога ще търпим без официален държавен отговор безпочвените турски обвинения? Югоизточните ни съседи продължават да рекетират Европа с мигранти, както и да подкрепят ислямистите. През това време ронят сълзи за Движението за права и свободи и прословутата агитация на майчин език, възмущават се от ВМРО.

Ето защо национално отговорно е Министерство на външните работи да изпрати остра нота до колегите си в Истанбул. Не можем да си позволим да останем безразлични към актове на подмяна на исторически факти и опитите са подхранване на разделение в българското общество – на българи и турци, на християни и мюсюлмани. Случващото се в Сирия и Ирак е категоричен знак до какво води използването на религията за политически цели, допълват от партията на Каракачанов.

България е един от примерите за толерантно отношение към различни етноси. На моменти – даже прекалено толерантно. И точно заради това, всякакви знайни и незнайни критици ни се качват на главите. Във филма на турската режисьорка се показва някакъв си „учен“ – Джъстин Макарти, историк от университета в Луизвил, очевидно на турска служба, който говори безсмислици.

Атентатите в Париж показаха, че наивната толерантност е самоубийство. България вече прави достатъчно, за да гарантира правата на своите граждани от различен произход и религиозна общност. Затова и са безпочвени всякакви назидания, хвърлящи тъмна сянка върху страната ни. Инфантилната либералщина очевидно доказа несъстоятелността си, категорични са патриотите.

Затова подобни филмчета трябва да срещат ясен отпор от страна на държавата ни. И разбира се още по-настъпателна разяснителна кампания за това кой е виновник и кой е жертва на Балканите, обяснява Каракачанов.

Защото ако докато продължаваме да си затваряме очите, палачите продължават да се гаврят с паметта на своите жертви, завършва позицията на ВМРО.

 ВМРО – Българско национално движение

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм