Богатите наритаха хладилника за бедни. Последва ги Фандъкова…

Богатите наритаха хладилника за бедни. Последва ги Фандъкова…

Богатите жители на квартал „Иван Вазов“ в София не искат бедняци в района.Така излиза от желанието им хладилникът за бедни  да бъде преместен, защото мястото на  бездомниците не било в елитния квартал.

„Един от хладилниците беше разположен в столичния квартал “Иван Вазов“. Това е един от скъпите софийски квартали, в него живеят много заможни хора. Голяма част от хората в района бяха “за“ хладилника и го пълнеха, но останалите не бяха съгласни, защото не искат в квартала им да има бедни хора. Винаги има някой, който не е съгласен и бяхме принудени да го махнем.“ разказва Стефан Чолаков, поставил хладилника в квартала пред ФРОНТ.

„Тези, въпросните богати хора не са оставали храна в хладилника, бяха против, защото за тях това е като да храниш кучетата. Казваха, че се грижим за “ бездомни кучета“, визирайки бедните хора“, продължи разказа си Чолаков.

Малко след като богаташите наритаха “бездомните кучета“ от Иван Вазов, Чолаков поставя нов хладилник в София- пред Мюфтийството.

Няколко дни след поставянето му, е издадена заповед за премахването му от кмета на София Йорданка Фандъкова. Същото се случва и с хладилника в Пловдив.

„Взели са решение да премахнат хладилниците и да спрат тази вече световна инициатива.
В Испания двама кметове, поставиха хладилници по наш модел, в Кейптаун , Ксанти и Атина българи поставиха хладилници и тамошните кметове не само не ги махат, а им помагат“, гневи се Чолаков.

Казват, че по Коледа стават чудеса. Едно такова чудо за бездомниците се опита да направи Стефан Чолаков и донякъде успя. Накара много хора да помогнат, да отделят средства и храна, за да помогнат на ближния, на бедния, на този, който няма подслон и няма какво да яде. На всички хора, за които хладилниците бяха малка надежда, че ще има какво да сложат в устите си.

Е, в България да направиш добро е трудна задача. Всички ти пречат, най-вече политиците, които винаги намират проблем в добрите дела. Казват, че хладилниците са незаконно поставени. Казват, че не е ясен произходът на храна. Но дори да е така – защо не съдействат от общините, за да стане тази идея законна?

Или е по-добре да има гладни и жадни … просто се чудим.

Вероятно и другите два хладилника в София – в кв. “ Овча купел“ и на ул. “ Славянска“ скоро ще бъдат премахнати.

Защото доброто е неудобно.

http://front.bg/bulgaria/society/bogatite-naritaha-hladilnika-za-bedni-posledva-gi-fandykova

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм