Самотните хора се разболяват от рак и мислят по-различно

samotaУ самотните хора мозъкът работи по различен начин.

Изследователи са установили, че самотата влияе не само на настроението на човека, но също така и на работата на мозъка му.

За няколко години изследвания учените изяснили, че самотата може да предизвиква по-интензивно разпространение на рака в организма и да доведе до образуването на по-опасни форми на рак. Самотните хора, обаче, не намаляват.

Естествено учените не спрели и продължили да изследват феномена на самотата. През изминалата година те научили много нови неща. Става дума за това, че електрическата активност на мозъка е по-интензивна у самотните хора.

Освен това е установено, че мозъците на самотните хора са много по-чувствителни към различни негативни събития. Учените смятат: това означава, че самотните хора постоянно се предпазват от различни заплахи от социален характер. Това се случва на подсъзнателно ниво.

„Самотата кара мозъка ви да бъде хипербдителен и да активира механизми за „самосъхранение“. Ето защо, ако чувствате, че сте самотен, опитайте се да преосмислите своето поведение и отношение към хората „, – уверени са учените Джон и Стефани Качиопо от Университета на Чикаго.