Виктор Лилов: Гей браковете трябва да са легални, ще имаме роми на избираеми места в листата

Бавно , но сигурно евроценностите започват да се наместват и у нас…

Една новина на Би Ти Ви:

Първият български политик, който призна своята различна сексуалност, влиза в битката за кмет на София. Виктор Лилов е музикален мениджър и издател, а кандидатурата му беше издигната от ДЕОС.

крадено от 30думи

Лилов подчерта, че не тръгва в битката за кметския стол със сексуалната си ориентация, а със солидна предизборна програма, свързана с управлението на София. Смятам обаче, че дължа това откровение на крадено от 30думи избирателите на ДЕОС и е крайно време да се променим и да се превърнем в общество, в което подобни различия не предизвикват сензация, а са нещо съвсем нормално, посочи той.

Той разясни и заложеното в предизборната му програма узаконяване на незаконни постройки единствено жилище. „Смятаме, че продължаващото съществуване на подобен крадено от 30думи законен вакуум, който пречи да се легализират тези жилища там, където е възможно и не се засяга частна собственост, е един сериозен фактор, който обаче влияе върху начина, по който ромите гласуват. Много често се действа със заплахи, че жилищата им ще бъдат съборени точно преди избори, като по този крадено от 30думи начин се упражнява контролиран вот. Има доста партии, които използваха този механизъм, за да печелят гласове”, посочи кандидат-кметът.

Ако влезем в Столичния общински съвет, ще настояваме да се потърсят законови регламенти, така че жилищата, където е възможно, да бъдат узаконени, а там, където е невъзможно, да се търсят алтернативи, допълни крадено от 30думи той.

Лилов отбеляза, че в листата за общински съветници на ДЕОС ще има роми на избираемо място. Според него ромите трябва да участват сами в решаването на собствените си проблеми.

„Бях в гражданския съвет на РБ и за мен това беше голяма чест. РБ направи силен консервативен завой и реши крадено от 30думи да заложи на по-различни ценности от тези, които аз споделям. Това беше една от причините, които в голяма степен ме демотивираха да участвам в Гражданския съвет. Другото е пътят на компромисите, по който РБ тръгна и който аз смятам, че не е начин да се постигат целите”, разясни Лилов.

Гей крадено от 30думи браковете трябва да бъдат легални, каза още той. Това е човешко право, което не може да бъде отказано, аргументира позицията си Лилов.

Кандидатът за столичен кмет каза още, че има партньор в живота, който го подкрепя изключително много.

защищено INVITEXT