Глобиха 76-годишна баба с 3500 лв. за незаконен риболов

Възрастна жена от Златарица е глобена с 3500 лева заради незаконен риболов. 76-годишната Йорданка се грижи сама за болния си син. Нуждата от храна я принудила да отиде да лови риба, съобщава Нова телевизия.

Пенсионерката обаче била засечена при хайка на контролните органи, които се оказали безкомпромисни. Сега възрастната жена моли президента Росен Плевнелиев да й опрости глобата. Тя се закани, че ако това не се случи, тя ще се самоубие.

Йорданка Димова решила да вземе въдиците на починалия си мъж и да отиде за риба, защото нямала пари дори за хляб. Надявала се да хване поне един шаран, за да нахрани сина си.

Преди три години синът на Йорданка катастрофирал и оттогава е на легло. Двамата се издържат единствено с нейната пенсия от 220 лева.

От Агенцията по рибарство и аквакултури обясняват, че на баба Йорданка са били съставени актове с максимален размер на глобата. За това, че нямала издаден билет, възрастната жена била глобена с 200 лева. За риболов в забранен период й наложили санкция от 1500 лева, а за използване на мрежа – 2000 лева.

До края на месеца трябва да стане ясно дали от президентството ще опростят глобите на жената.

http://news.ibox.bg/news/id_1047901515

Ето така се бори престъпността!