Петър Волгин: Кой безобразничи под Бойковия шлифер

През тази седмица стана още по-явен разломът в средите на управляващата  ни политико-икономическа конструкция. От едната страна на този разлом са Бойко Борисов и ГЕРБ, а от другата се е разположила една разнообразна групировка от политически и икономически играчи, между които

Реформаторският блок и по- конкретно етажът, където живее ДСБ, президентът, на когото трудно му се обръща езикът, когато трябва да изрече една дори най-нормална човешка благодарност към руския народ заради освобождението на България, кръгът Капитал, който финансираше и възхваляваше протестърската клоунада, както и няколко други миниатюрни подизпълнители от NGO-сектора, които съществуват единствено благодарение на финансовата щедрост на чуждите фондации.

Едни такива подизпълнители дадоха поредния принос към абсурдността на обществения ни живот, организирайки протест в подкрепа на министър. Чували сме за протести в защита на каузи или  на социални права или на политически затворници, но протест в защита на министър си е класическо малоумие. Естествено, нещата ставата разбираеми, когато се окаже, че въпросният министър също е част от групировката, за която споменах по-горе.

  Този политико-бизнес съюз има нищожна електорална подкрепа, влиянието му се простира върху няколко улици в центъра на София, но пък има пари, има добри позиции в медиите, а благодарение на чуждопоклонническото си поведение има и благосклонно-снизходителното отношение на влиятелни центрове отвъд Океана. Всъщност това е „петата колона“ в нашата страна, която е ангажирана със защитата основно на интересите на западните велики сили.

http://bnr.bg/post/100530150/petar-volgin-koi-bezobraznichi-pod-boikovia-shlifer