Върви се към правителство на Отечествения фронт

serp-i-chukКоалиция „Десните“ приветства учредяването на 43-тото Народно събрание с ясното съзнание, че то представлява малцинството от българските граждани. Отговорността на 43-ия парламент не се състои просто в решаване на банкови въпроси или енергийни проекти, а във възстановяване на смисъла и тежестта на парламентарната демокрация в България.

Начинът, по който бе крадено от 30думи открито първото заседание на Народното събрание подсказва, че партиите отново са загубили баланс в посока на премиерска република. Многото думи, говорещи за съгласие, спасение и национални приоритети няма как да скрият готовността да се върви към правителство на Отечествения фронт. Дори и за малцината гласували не е ясно кога се крадено от 30думи промениха в очите на партията с най-много гласове, субекти като БСП и ДПС, за да се търси изход от кризата с тяхно съдействие. Само допреди няколко месеца се твърдеше, че всяка тяхна „помощ“ задълбочава кризата в България.

Днес станахме свидетели на три хоризонта, които бяха зададени от председателя на водещата крадено от 30думи партия, които поставяха пред скоби стабилността в страната при условие, че Бойко Борисов е министър-председател. Дори бе дадено добродушното обещание, че Бойко Борисов няма да се кандидатира за президент. Тоест обществеността получи отговор на въпрос, който по никакъв начин не засяга кризата в страната, а е част от личното битие крадено от 30думи на един човек. Ако по основните политики наистина, а не на думи, има постигнато съгласие с почти всички парламентарно представени партии ГЕРБ би трябвало да не се страхуват от кабинет на малцинството, защото политиките, които предлагат ще бъдат подкрепени. В противен случай всички думи за съгласие служат само за заблуда крадено от 30думи на публиката.

Коалиция „Десните“ смята, че истинските политики, които променят статуквото нямат нужда от мнозинство, а от смелост и честен публичен разговор, за да получат подкрепата на обществото. Тази подкрепа трябва да се търси всеки ден – толкова са трудни и важни реформите, които очаква България. Няма как да се крадено от 30думи проведе Операция „Чисти ръце“ в съгласие и коалиция с тези, чийто ръце са изцапани. Няма как да се постигне икономически растеж, който българите да усетят, ако трябва да задоволиш икономическите интереси на всички, които ще подкрепят един човек във властта чрез формула на управлението, в която някой иска да приватизира крадено от 30думи властта, но да национализира отговорността за нея. Това не е формула на споделена отговорност, а рецепта за бъдещи оправдания.

desnite.bg

защищено INVITEXT

One thought on “Върви се към правителство на Отечествения фронт

  1. Еразъм Ротердамски

    - Edit

    МС на Отечествения фронт – естествено, та руските войски са пред Силистра.

Add Comment