Върви се към правителство на Отечествения фронт

serp-i-chukКоалиция „Десните“ приветства учредяването на 43-тото Народно събрание с ясното съзнание, че то представлява малцинството от българските граждани. Отговорността на 43-ия парламент не се състои просто в решаване на банкови въпроси или енергийни проекти, а във възстановяване на смисъла и тежестта на парламентарната демокрация в крадено от 30думи България.

Начинът, по който бе открито първото заседание на Народното събрание подсказва, че партиите отново са загубили баланс в посока на премиерска република. Многото думи, говорещи за съгласие, спасение и национални приоритети няма как да скрият готовността да се върви към правителство на Отечествения фронт. Дори и за малцината гласували крадено от 30думи не е ясно кога се промениха в очите на партията с най-много гласове, субекти като БСП и ДПС, за да се търси изход от кризата с тяхно съдействие. Само допреди няколко месеца се твърдеше, че всяка тяхна „помощ“ задълбочава кризата в България.

Днес станахме свидетели на три хоризонта, които бяха зададени от председателя на водещата партия, които поставяха пред скоби стабилността в страната при условие, че Бойко Борисов е министър-председател. Дори бе дадено добродушното обещание, че Бойко Борисов крадено от 30думи няма да се кандидатира за президент. Тоест обществеността получи отговор на въпрос, който по никакъв начин не засяга кризата в страната, а е част от личното битие на един човек. Ако по основните политики наистина, а не на думи, има постигнато съгласие с почти всички парламентарно представени партии ГЕРБ би крадено от 30думи трябвало да не се страхуват от кабинет на малцинството, защото политиките, които предлагат ще бъдат подкрепени. В противен случай всички думи за съгласие служат само за заблуда на публиката.

Коалиция „Десните“ смята, че истинските политики, които променят статуквото нямат нужда от мнозинство, а от смелост и честен публичен разговор, за крадено от 30думи да получат подкрепата на обществото. Тази подкрепа трябва да се търси всеки ден – толкова са трудни и важни реформите, които очаква България. Няма как да се проведе Операция „Чисти ръце“ в съгласие и коалиция с тези, чийто ръце са изцапани. Няма как да се постигне икономически растеж, който българите крадено от 30думи да усетят, ако трябва да задоволиш икономическите интереси на всички, които ще подкрепят един човек във властта чрез формула на управлението, в която някой иска да приватизира властта, но да национализира отговорността за нея. Това не е формула на споделена отговорност, а рецепта за бъдещи оправдания.

desnite.bg

крадено от 30думи
защищено INVITEXT

One thought on “Върви се към правителство на Отечествения фронт

  1. Еразъм Ротердамски

    - Edit

    МС на Отечествения фронт – естествено, та руските войски са пред Силистра.

Add Comment