„Десните” към Св. Синод: Църквата дава ли послание към народа, кой да е начело на държавата?

desniteКоалиция „Десните” изпрати писмо до Негово Светейшество Неофит, Патриарх Български и Митрополит Софийски и до Св. Синод във връзка с днешното изявление на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Галактион, с което той „ръкоположи” Бойко Борисов за министър-председател.

„За нас е важно да знаем, дали това е посланието на целия Синод към българите и дали смятате, че това предпоставя избора им?”, се казва в писмото на Коалиция „Десните” до българския патриарх и св. Синод.

ДО

НЕГОВО СВЕТЕЙШЕСТВО НЕОФИТ

ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИ И МИТРОПОЛИТ СОФИЙСКИ

ДО СВЕТИЯ СИНОД

 

Ваше Светейшество,

Ваши Високопреосвещенства,

Обръщаме се към Вас в качеството Ви на духовни водачи на българската нация и православния народ. За нас представлява неудобство, да ангажираме с мнение духовните пастири, но научихме през устата на един от вашите предстоятели – Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Галактион, че светата ни църква се обръща към българския народ с послание, кой да бъде начело на светската власт в страната след предстоящите избори. Високоуважаваният Митрополит дори не се обърна към паството с каноничния въпрос: „Достоен ли е?”. Нито трижди, нито дори един път, а направо посочи „избраният”.

За нас е важно да знаем, дали това е посланието на целия Синод към българите и дали смятате, че това предпоставя избора им?

Със смирение в душата, богобоязливост и уважение към Вас,

Коалиция ДЕСНИТЕ

 

20 септември 2014 г.

Гр. София

4 thoughts on “„Десните” към Св. Синод: Църквата дава ли послание към народа, кой да е начело на държавата?

  1. дЯСНО ЗНАЧИ НАПРАВО – ТОЕСТ ЗА-СТАТУКВОТО, ОБРЪЩАНЕ Е ВЪЗМОЖНО С ЛЯВО ЗАВИВАНЕ – ТОВА Е РЕВОЛЮЦИЯ. ЕТО ЗАЩО НЯМА ДЕСНИ РЕВОЛЮЦИИ. ОСВЕН ЧЕ ЛЯВОТО Е СЪРЦЕ – БРАТСТВО – СЕМЕЙСТВО, А ДЯСНО Е ДЕСНИЦА – НАСИЛИЕ И ПОДТИСНИЧЕСТВО. всяка опозиция на статуквото е от ляво на властта. дясното е конформизма.

  2. БОГ да ви прости, чада мои!

  3. ПУТИНИЗАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ВЪРВИ С ПЪЛНА СИЛА.НАРОД ОТ ОВЦЕ,СТАДО!НАРОДЕ!!!

  4. Капитализма почва от протестантските страни. Преди реформацията, земята е била на Христос, не е имало частна собственост. Царят е бил наместник на Бога, значи и стопанин на земите му, а аристократите са пазители но не собственици. Едва след реформацията, земите се разпределят добрата на аристократите, а останалото на селяните. Но повечето от селяните си продават земята и стават ратаи на големите земевладелци – аристократите. По нищо не се различава социализма и преди реформацията,преходът и сегашната продажба на земите и реформацията. Аристократите станаха буржоа – капиталисти, а същото стана и с партийците от живковата олигархия. Те направиха планова централизация, а Маркс е имал предвид планова децентрализация, тоест не да се прави план, а да се поръчва необходимото на всеки и то да се изработва по негови изисквания, ако няма кой да го изработи тогава се запълва нуждата от такъв чрез образование и база.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *