„Лукойл“ продава бензиностанциите си в три страни от ЕС

0,,17613437_303,00.jpg00000000000000000000000000„Лукойл“ реши да продаде бензиностанциите си в Унгария, Словакия и Чехия. Петролната компания обясни сделката като бизнес оптимизация.

Руската петролна компания „Лукойл“ обяви в понеделник 4-ти август предстоящата продажба на мрежа от бензиностанции (газстанции) в Унгария, Словакия и Чехия.

На сайта на „Лукойл“ е публикувана информацията относно подписването на съответните споразумения с фирмите MOL Plc. и Norm Benzinkut Kft. Според „Лукойл“ 44 бензиностанции в Чехия ще бъдат продадени на компанията Slovnaft Ceska Republica Spol. S.R.O., която е дъщерна на MOL Plc.

75 бензиностанции в Унгария и 19 в Словакия придобиват Norm Benzinkut Kft. И двете сделки ще бъдат приключени до края на 2014 година.

„Лукойл“ също така заяви, че решението за продажбата на активи е взето за оптимизирането на дейността на компанията в областта на маркетинга на петролни продукти. По-рано руският нефтен гигант, който държи повече от два процента от общия обем на световното производство на петрол, обяви продажбата на мрежа от бензиностанции в Украйна на австрийската компания AMIC Energy Management.

One thought on “„Лукойл“ продава бензиностанциите си в три страни от ЕС

  1. Но в православните България, Сърбия и Гърция остава. :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *